Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akil İnsanlar geldi, Bursa'da ortalık karıştı

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti Bursa'da tepkiyle karşılandı.Heyetin Bursa'daki sivil toplum örgütleriyle buluşması öncesi, bir grup ülkücü ve Türkiye Gençlik Birliği üyesi toplantının yapılacağı salonu basmak istedi. Polis geniş güvenlik önlemi alırken, birleşen iki grup polis barikatını aşmaya çalıştı.Öte yandan yetkililer heyetin toplantısına sadece basın mensupları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin alınacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akil İnsanlar geldi, Bursa'da ortalık karıştı

\"Foto

Akil Adamlar Marmara Bölgesi heyetinin Bursa ziyareti olaylı başladı. Heyeti  Merinos AKKM'ye gelen yaklaşık bin civarındaki vatandaş tepkiyle karşıladı. Topluluk, 'Ne Mutlu Türk'üm diyene' 'Bozkurtlar burada akil adamlar nerede' şeklinde sloganlar atarak heyeti protesto etti.

\"\"

TGB,Cumhuriyet Kadınlar, Alperen ve Ülkü ocaklarından yaklaşık bin kişilik grup protestolarına devam edip, barikatları zorlayarak salona girmeye çalışıyor. Çevik kuvvet gruba biber gazıyla müdahale etti.

\"\"

Saat 18.00'de yapılacak toplantı öncesi sosyal medyada örgütlenen ülkücüler ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, toplantının yapılacağı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin girişine geldi. Çevik kuvvet ekipleri  gruba sadece davetli kişilerin içeri alınacağını bildirdi.

Kongre merkezinin güney kapısında toplanan ülkücüler, 10. Yıl Marşı'nı söyleyip tekbir getirdi. "Kahrolsun PKK, her Türk asker doğar, Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" sloganları atan ülkücüler, daha sonra ayrı bir noktada, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atan Türkiye Gençlik Birliği üyeleriyle buluştu. İki grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Birleşe birleşe kazanacağız" diye bağırdı.

İçeriye girmek isteyen gruplar, güvenlik önlemi alan çevik kuvvet bariyerlerini yıkmak istedi. Burada kısa süreli arbede yaşandı.

Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Türkiye'yi karpuz gibi bölmek istiyorlar. Bugün burada her inançtan, her kültürden, her dünya görüşünden insan var. Biz ülkemizi bölmek isteyenlere tepki için buradayız, Türk milletinin ne kadar haysiyetli olduğunu göstermek için buradayız. Akillerin buraya geleceğini haber aldık ve bu yüzden geldik. Buna tepki için buradayız. Akil adamlar yarın 45 kişilik sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüşecekmiş. Bu grup arasında Türkiye Kamu Sen, Türk Ocakları, Atatürkçü Düşünce Derneği yok. Davetlilerin bile toplantının nerede yapılacağı ile ilgili bilgisi yok" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.