Hava Durumu

Akil İnsanlar toplantısında sürpriz karar

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen "Çözüm Süreci Akil İnsanlar Heyeti İstişare Toplantısı", yaklaşık 5 saat sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akil İnsanlar toplantısında sürpriz karar

Toplantı sonrası 'Akil İnsanlar' olarak seçilen ünlü isimler açıklamalarda bulundu. Toplantıda 'Çalışma Komisyonu'nun süresini uzatılması teklif edildi. Başbakan Erdoğan, bir ay olan süreyi iki aya çıkardığını açıkladı.

İşte o açıklamalar:

Can Paker (TESEV Yönetim Kurulu Başkanı): "Şu an söylenecek çok bir şey yok. Daha yeni başlıyor. Sahaya çıkmadan sürecin ne olacağını bilemezsiniz. Olayın daha çok başındayız. Habercilere verecek çok bir şeyimiz yok."

İzzettin Doğan (Cem Vakfı Genel Başkanı): "Çalışma Komisyon'un süresi bir aydı ama bu sürenin uzatılması teklifi geldi. Başbakan da bunu iki aya çıkardı."

Doğu Ergil (Akademisyen): "Sanatçılar gazeteler nasıl davranmalı, hangi dili kullanmalı konuları tartışıldı. Süreç başlamış durumda. Başbakan bu inisiyatifi bize bıraktı. Nasıl bir program uygulayacağımız konusunda fikir alışverişinde bulunduk."

Oral Çalışlar (Yazar): Böyle bir teklifi memnuniyetle kabul ettim. Türkiye’nin kaderini ve geleceğini değiştirmek adına bir şeyler yapmak isteyen biri olarak memnunum. Çözüm sürecini samimi olarak destekleyen ve isteyen insanlar var listede. Bütün isimler çözüm sürecini destekliyor.

Etyen Mahçupyan (Yazar): "Hükümetin dizayn ettiği bir proje ve sivil toplumun yardımını istediği bir proje. Sürecin başarılı olmasını ve bu hükümetin de bu süreçte başarılı olmasını istiyorum. Vatandaş olarak elimden geleni yapacağım."

Hülya Koçyiğit (Sanatçı): "Ben de bir anneyim. Annelerin gözyaşlarının dinmesi için burdaydık."

Muhsin Kızılkaya (Yazar): "Başbakan bize bir şey dikte ettirmedi. Bunları yapın demedi. Bu bir hükümet inisiyatif ile oluşturulmuş bir heyet ama çalışma usullerini heyetin kendisi belirleyecek. Her bölgenin grubu kendi arasında toplantılar yapacak. Bir aylık bir süre için ön görülmüş bir komisyondu süreyi iki aya çıkardılar. İki ay sonunda rapor oluşturulacak. Yüzde 50 üzerinde bir destek var. Bunu 60a çıkarmanın yollarını arayacak heyet.

Gurur verici. Türkiye’nin 30 yıldır süren korkunç bir kanlı çatışmanın sonunun getirilmesinde bir katkımızın olması çok güzel bir şey. Öteden beri barışın özlemi içinde olan biriydim. Bunu insanlara daha çok anlatmaya çalışacağım. Elimden geleni yapacağım. " 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.