Hava Durumu

Akillerden Reyhanlı'daki patlamalara çarpıcı yorum

Manisa'da bulunan Akil İnsanlar Ege bölgesi heyeti, Anemon Otel'deki yemekte sanayiciler ile biraraya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2013 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2013 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akillerden Reyhanlı'daki patlamalara çarpıcı yorum

 50 sanayici işadamının katıldığı yemekte konuşan Fuat Keyman, Akhisar gezisi sırasında aldıkları telefon ile Hatay Reyhanlı İlçesi'nde patlama olayını duyduklarını ve üzüldüklerini dile getirdi.

Keyman yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sabahki toplantımız STK'larla olan çok güzel geçmişti oradan Akhisar'a gittik. Orası da çok güzeldi. Reyhanlı'daki olayla bütün günümüz değişti. Şu anda 42 ölü var. çok ciddi bir terör olayı. Vicdansız, insanlık dışı bir katliam. Maalesef ölü sayısı biraz daha artabilecek. Tam da Başbakan ABD'ye giderken Obama-Erdoğan görüşmesinin öncesinde olmasında çok büyük anlamı var."

Reyhanlı'da yaşanan olay çözüm sürecini etkileyebilir mi sorusuna yanıt veren Keyman, "Reyhanlı olayı direk bağlantılı olmamakla birlikte, eğer bu tür patlamalar, katliamlar olursa süreci etkileyebilir. Fakat şu anda çözüm süreci hala devam ediyor. Olayın dış politika ve istikrar bağlamında çok ciddi olduğunun da altını çizelim" diye konuştu. Açıklamanın ardından yemekli toplantının geri kalan kısmı basına kapalı olarak yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.