Hava Durumu

Akıllı telefonlarda şarj sorunu tarih oluyor

Akıllı telefonların en büyüksorunu haline gelen şarj sorununa devrim gibi bir uygulamayla sonverilecek.Nanoteknoloji sayesinde 30saniyede şarj edilebilenbataryalar geliyor.Teknoloji harikası yepyenibataryalar şimdiden büyük birmerak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akıllı telefonlarda şarj sorunu tarih oluyor
Akıllı telefonların en büyük sorunu haline gelen şarj sorununa devrim gibi bir uygulamayla son verilecek.Nanoteknoloji sayesinde 30 saniyede şarj edilebilen bataryalar geliyor.Teknoloji harikası yepyeni bataryalar şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

ŞARJ SÜRESİ 30 SANİYEYE DÜŞÜYOR

Günümüz teknolojisinde akıllı telefonların en büyük yer kapladığı hayatımızda en büyük sorun telefon şarjının kısa sürede tükenmesi olarak karşımıza çıkıyor.Şarj sorunu artık tarihe gömülecek geliştirilen nanoteknoloji sayesinde akıllı telefonlar 30 saniyede şarj edilebilecek. Mobil teknolojiler günden güne yaygınlaşırken en büyük sorunlardan biri batarya. Özellikle akıllı telefon kullanıcılarının ortak sorunu haline gelen şarj süresi ve batarya dayanıklılığı, üreticiler ve çeşitli araştırmacılar tarafından aşılmaya çalışılıyor.
 
DEVRİM GİBİ BULUŞ

StoreDot adlı firmanın ürettiği yeni nesil pil, işte tamda bu noktada imdadımıza yetişecek gibi. Nanoteknolojiden faydalanarak üretilen yeni nesil pil biyo organik peptit moleküller, içeren nano parçacıklar barındırıyor. Yani Türkçesi, gelen enerjiyi sünger gibi hızlıca emerek saniyeler içerisinde kendini şarj edebiliyor.30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde tamamen şarj olan bu pilin bir günlük ortalama bir akıllı telefon güç tüketimini karşılayabildiği belirtilirken henüz batarya üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Çünkü mevcut hali akıllı telefonlara sığmayacak kadar büyük. Küçültülmesi ve geliştirilmesinin ise 2016'ya kadar tamamlanması bekleniyor.

SAMSUNG BATARYA SORUNU İÇİN GİZLİ KAPAKLI ÇALIŞIYOR

Bu bataryayı üreten şirketle ilgili diğer bir iddia ise destekçileri konusunda. Firmanın Rus milyarder Roman Abramovich tarafından desteklendiği belirtilirken bir de Asya menşeili lider akıllı telefon üreticilerinden biri işaret ediliyor. Firma adı verilmiyor fakat Samsung'un batarya konusunda gizli kapaklı bazı çalışmaları olduğunu daha önce duymuştuk.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.