Hava Durumu

'Akkılıç Ödülleri' sahiplerini buldu

Araştırmacı-Gazeteci Yazar Yılmaz Akkılıç'ın adını yaşatmak ve mirasına sahip çıkmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen 'Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri', sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2012 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2012 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Akkılıç Ödülleri' sahiplerini buldu
Yılmaz Akkılıç'ın vefatının ikinci yıldönümünde Uğur Mumcu Sahnesi'nde Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi tarafından düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa eski İl Başkanı Erhan Sevimli, Yılmaz Akkılıç'ın eşi Yener Akkılıç, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ile çok sayıda davetli katıldı.

Yılmaz Akkılıç'ın hayata değer katmanın önemine inanmış bir insan olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, "Yılmaz abimizi kaybedeli tam tamına 2 yıl oldu, her geçen yıl onun yokluğunu çok daha fazla hissediyoruz. Bursa araştırmalarına önem veren, hayatının her aşamasında bilginin ve öğrenmenin değerini vurgulayan bir insandı. Bizler de onun mirasına sahip çıkmak ve araştırmacılığı teşvik için bir yarışma düzenliyoruz. Bu yarışmaya katkı sunan ve katılan herkese Bursa ve Yılmaz abi adına teşekkür ediyorum "dedi.

Toplam 17 araştırmanın katıldığı yarışmada Yener Akkılıç, Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Prof. Dr. Hasan Ertürk, Prof. Dr. Vahap Katkat, Mehmet Kartal, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ve Hacı Tonak'tan oluşan jüri; 6 doktora ve 5 yüksek lisans tezi ile 6 akademik dışı alandan başvuruyu değerlendirdi. Değerlendirme sonucu, akademik alandaki başarı ödülü Uludağ Üniversitesi'nden Dr. Cem Okan Tuncel'in 'İnovasyon sistemleri ve ekonomik gelişme' adlı doktora tezine verildi. Aynı alandaki teşvik ödülü ise, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nden Muhammed Zeynel Öztürk'ün 'Uludağ'daki perikilasyel süreçlerin ve yer şekillerinin ve bunları denetleyen etmenlerin incelenmesi' başlıklı yüksek lisans tezinin oldu. Akademi dışı alanlar kategorisinde ise Yelda Ertürk'ün 'Bursa ve Resim Sanatı Derneği' başlıklı çalışmasına başarı ödülü verilirken, Mustafakemalpaşa ilçesinden Dr. Murat Çubukcu ve Öğretmen Halit Ersöz'ün 'Yerel basında sağlık olgusu' başlıklı araştırmasına ise teşvik ödülü verildi.

Programda Nilüfer Oda Orkestrası bir konser verdi. Konser, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.