Hava Durumu

AKKOR'dan önce PULAT geliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tank ve zırhlı araçlarına teröristlerce yapılan saldırılar, savunma sanayiini bu konuda önlem almaya itti.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2018 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2018 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AKKOR'dan önce PULAT geliyor

Türkiye'nin savunma devi ASELSAN'ın son dönemde üzerinde çalıştığı önemli konu başlıklarından birini, tank ve zırhlı araçlara yönelik tehditleri durdurabilmek için aktif koruma sistemleri oluşturuyor. Altay tankı için, yaklaşan anti tank roketleri ve füzeleri belirleyerek havada imha edecek AKKOR üzerinde çalışan ASELSAN, tank ve zırhlı araçlara yönelik 'çelik' anlamına gelen PULAT isimli yeni bir aktif koruma sistemi geliştirme projesi başlattı.

Üzerinde bulunduğu zırhlı aracı her yönden gelebilecek tehdide karşı koruyacak AKKOR'un 2021'de TSK'ya teslim edilmesi beklenirken, AKKOR'dan daha farklı bir sistem olan PULAT ise monte edildiği araca doğru gelen füze/roketi fiziksel imha yöntemiyle yakın mesafede imha ediyor. Ukrayna ile işbirliği içinde 'kısa vadede' üretilmesi planlanan PULAT, modüler mimarisi sayesinde birçok farklı tipte zırhlı araca uyarlanabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.