Hava Durumu

AKMP, 24 Haziran seçimleri için Türkiye'ye gözlemci gönderiyor

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM), 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine Türkiye'ye 33 gözlemciden oluşan bir heyetini göndereceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2018 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2018 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AKMP, 24 Haziran seçimleri için Türkiye'ye gözlemci gönderiyor

AKPM'nin Türkiye'ye gönderdiği ön grubun ziyaretinin sonuçlarını değerlendirdiği ifade edilen açıklamada, "24 Haziran 2018 tarihli cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerinin gidişatını izlemek için 33 üyelik bir heyet gönderilecek" dendi.

AKPM'nin ön grubu, Ankara'da bulunduğu 2 gün içinde siyasi parti temsilcileri, Türkiye'de çalışan diplomatlar, yerel ve yabancı gazeteciler, sivil toplum kuruluşlarının çalışanları ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Grubun görüştüğü tüm tarafların, kurumsal olarak parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi pekiştirecek seçim yarışının kilit önemini kaydettiği aktarıldı.

Ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimlerine 6 adayın katılmasının seçmenlere gerçekten çoğulcu bir seçim sunacağı belirtilen açıklamada, "Bununla birlikte heyet, meclis seçimleri için seçim listesinde yeterli sayıda kadın adayın yer almamasından üzüntü duyuyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Bu seçimlerin önemi göz önüne alındığında, Türkiye yönetiminin özgür, adil, şeffaf ve uluslararası oylama standartlarına uygun seçimlerinin sağlanması için maksimum çaba göstermesi çok önemli" dendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.