Hava Durumu

Aktaş'a sert eleştiri

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde toplu ulaşımın Kurban Bayramı'nda 'ücretsiz' olması görüşülürken, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da ücretsiz yapılması konusunda gerilim yaşanmıştı. Konuya ilişkin açıklama CHP Bursa İl Başkanlığı'ndan geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aktaş'a sert eleştiri

HABER I Seray SAYGILIOĞLU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı sert sözlerle eleştiren CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, "Aktaş, Büyükşehir Meclis üyelerimizin, diğer dini ve milli bayramlarda olduğu gibi 30 Ağustosta da ulaşımın ücretsiz olması yolundaki önerisine, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Ormancılık Günü'yle eş tutarak itiraz etti. Bu tür anlayış kabul edilemez. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Ormancılık Günü'yle eş tutarak aklınca aşağılamaya kalkışan bu zihniyeti kınıyoruz" dedi.

Bu zihniyeti tanıdıklarını vurgulayan Akkuş, "Aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı geldiğinde ulaşımı ücretsiz yapıyorlar. 15 Temmuz'da ulaşımı ücretsiz yapıyorlar. Ama iş milli bayramlara gelince, kendi bakış açıları çerçevesinde, sözde gerekçeler yaratıyorlar. Bizim dini bayramlarda ulaşımın ücretsiz olmasına elbette bir itirazımız yok. Bizim itirazımız, milli bayramlar üzerinde oyun oynanmasına" şeklinde konuştu.

Öte yandan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Aktaş'ı eleştirerek, "30 Ağustos; yabancı askerlerin işgalinden Türk topraklarının geri alındığı günü, namusu, şerefi, bayrağımızın dalgalanmasını, ezanların okunmasını yani Zafer'i temsil eder. 30 Ağustos birilerini hiç ilgilendirmeyebilir. Hatta onlar için 30 Ağustos yas günü bile olabilir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.