Hava Durumu

Aktaş'tan sert yanıt

Nlusal bir medyada çıkan Büyükşehir Belediyesi'nin hediyelik eşya harcamaları ile ilgili iddiaları meclis toplantısında değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Veremeyeceğim hesap yok. İspatlansın, ülkeyi terk ederim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2018 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aktaş'tan sert yanıt

Haber I Ayşegül SEVER I

Büyükşehir Belediyesi'nin kasım ayı olağan meclis toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın sözleri damgasını vurdu. Başkan Aktaş, ulusal bir gazetede çıkan ve Büyükşehir Belediyesi'ni finans yönetimi anlamında ayaklar altına alan haberin gerçek dışı, maksatlı bilgilerle hazırlandığını savundu. Haberin yayınlanmasının ardından hukuki yollara başvurduklarını belirten Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun 582 milyon TL değil çok daha fazla olduğunu ifade etti. Birtakım mihrakların adı geçen gazeteye istihbarat sağladığını fakat verilen bilgilerin eksik ve yanlı olduğunu ifade eden Aktaş, "Haberde, 6 ayda 23 milyon TL'lik hediye dağıtıldığından bahsediliyor. 13.5 aydır buradayım, kimseye 3 kravat vermedim. Yaptığımız harcamalar, bir önceki yılın toplam tutarının 5'te 1'i oranında. Bu durum Sayıştay raporlarıyla da sabit" diye konuştu.

'VEREMEYECEĞİM HESAP YOK'

Bahse konu rakamın sadece hediyelik eşya dağıtımı nedeniyle yapıldığının ispatı halinde sadece Bursa'yı değil ülkeyi terk edeceğini vurgulayan Aktaş, "Seçim arifesinde birileri tarafından farklı mecralara çekilmeye çalışılıyoruz. Finans yönetimi anlamında kendime çok güveniyorum. Belediyenin içerisinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak, kime ne vermem gerektiği konusunda kabiliyet sahibiyim. Belediyenin cebinden para aksa, böyle bir hediye mantığım yok" şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşları ikame etme mecburiyetlerinin bulunduğunu hatırlatan Aktaş, "Mesela, evlilikte 40 yılını dolduranlara, 24 Kasım'da öğretmenlere aktivite düşünüyoruz. İkramlarda bulunma düşüncemiz var fakat bunlar makul ölçüler çerçevesinde gerçekleşir. vatandaşlarımız müsterih olsun. Bu konuda veremeyeceğimiz hesap yok" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.