Hava Durumu

Ali Akman: Hayallerim gerçek oluyor!

Samet Aybaba'nın gençler için büyük bir şans olduğunu belirten Ali Akman, "Antalya kampında eksiklerimi gidermeye çalıştım. Hayal ettiklerim yavaş yavaş gerçekleşiyor. Süper Lig'de oynayınca bir hayalim daha gerçekleşecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ali Akman: Hayallerim gerçek oluyor!

SET OYUNUNDA EKSİĞİM VAR

Bursaspor'un 16 yaşındaki forvet oyuncusu Ali Akman, Antalya Belek kampında Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulundu. Ali, "Antalya kampında altyapıdan çok fazla oyuncu ile buraya geldik. Arkadaşlarımız ile burada olmamız bize daha çok özgüven veriyor. İkinci yarıya iyi başlamak ve biz de katkı vermek adına kendimizi göstermeye çalışıyoruz. Eksiklerimin çok fazla olduğunu biliyorum. Bu eksiklerimi gidermeye çalışıyorum. Çünkü futbol uzun bir maraton. Ben de eksiklerimi bir an önce giderip bu maratonun içine artık kendimi atmak istiyorum. Eksiklerim daha çok oyun set oyununa döndüğünde ortaya çıkıyor diye düşünüyorum. Çünkü sırtı dönük olarak oynamayı geliştirmem gerekiyor" diye konuştu.

OKAN YILMAZ ÇALIŞTIRIYOR

Ceza sahası içinde topla buluştuğu zaman gol yapma becerisinden bahseden Ali Akman, "18 içinde iyi olduğumu söylüyorlar, ben de kendime güveniyorum. Bunun için iyi çalıştım. Okan Yılmaz ile özel çalışmalar yaptık. Bana çok fazla şey öğretti. Gol atmak zaten çok zor bir şeydir. Çünkü çok daha fazla gelişmem gerekiyor ve daha iyi olabileceğimi biliyorum. Bir gün Bursaspor A takımında olacağıma inanıyordum. Hatta hayal ettiklerimi yavaş yavaş gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Süper Lig'de oynayınca bir hayalim daha gerçekleşecek. İleride Avrupa'da iyi bir takımda oynamak isterim. Samet Aybaba bizim için çok büyük bir şans. Gençleri yani bizleri buralara getiriyor ve A takım antrenmanlarına katıyor. Bizi oynatıyor." dedi.

Forma götürüyorum

"Okul ile A Takım zor oluyor. Ama bizim onu da yapmamız gerekiyor. Şu an 11. sınıfa gidiyorum. Dersleri kaçırdığım zamanlar var. Çünkü maçlardan dolayı okula gidemediğim zamanlar oluyor. Okula gittiğim her zaman arkadaşlarım, 'Nasıl geçti? İdmanlar nasıl gidiyor? Ortam nasıl?' diye soruyor. Ben de anlatıyorum. Okul arkadaşlarım ile aram çok iyi. Forma istiyorlar tabii ben de götürüyorum. Çok güzel bir duygu yani aynı yaştayız ama bana saygı duyuyorlar. Tabii ben de arkadaşlarıma saygı duyuyorum ama hani farklı gözle bakıyorlar ve güzel bir duygu."

Saçlara üzüldü!

"Saçların ke-silmesi bence çok güzel bir gelenek. Ancak ben şu an kendim için öyle diyemeyeceğim çünkü iyi hissetmiyorum. Saçlarım şu an çok iyi gözükmüyor."

Kardeşlik var

Takım bence çok iyi. Burada bir kardeşlik var. Herkes birbiri için oynamaya başladı. Zaten böyle olduktan sonra bu takımı hiç kimsenin yenebileceğini düşünmü-yorum. Aslında ilk yarıda oynadığımız maçlarda yardımlaşmayı ve takımdaş olmayı herkese gösterdik. İkinci yarıda çok daha iyi olacağız."

Aguero ve Firmino

"Kendime örnek aldığım değil ama beğendiğim çok fazla forvet var. Mesela Aguero'yu çok fazla beğeniyorum. Roberto Firmino da son zamanlarda çok iyi oynuyor. Onun stilini de çok beğeniyorum."

Ailemle hep konuşuyorum

"Kamp döneminde ailemizden uzak kaldık. Her gün hem annem ile hem de babam ile konuşuyorum. Genelde kampta olduğum için onlar rahatsız etmemek adına aramıyorlar ama ben her yemekten sonra konuşuyorum. Sakatlığımın olup olmadığını, kampın nasıl geçtiğini ve ağabeylerimin bize nasıl davrandığını hepsini anlatıyorum. Okul ile futbol biraz zor gidiyor. Maalesef okul arka planda kalıyoruz. Mesela şu an dersler devam ediyor ama biz burada kamptayız. Döndüğümüzde okula biraz ağırlık vereceğim. Hocalarımız da bize yardımcı oluyor ve orada da açıklarımızı kapatmaya çalışacağız."

En iyisi Samet hoca

"Bizim altyapıdan çıkmamız için teknik direktör Samet Hoca bizim için çok büyük bir şans. Türk futboluna her zaman genç oyuncuları sunan bir isim. Biz de bunu bilerek çok daha fazla çalışıyoruz ve hocamıza layık olmaya çalışıyoruz. Gelecekte öncelikle Bursaspor kulübünde profesyonel olmak ve burada adımdan söz ettirmek istiyorum. Ardından A Milli Takım ve Avrupa'da oynamak gibi bir hedefim var. Avrupa demişken tabii ki İspanya ve ya İngiltere ligi olmasını tercih ederim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.