Hava Durumu

Ali Ay, kulübe ait 68 milyon liralık çek aldı

Açıklanan rakamlara göre Ali Ay, alacağına dair devraldığı iki arazinin dışında kulübe ait 68 milyon liralık sıralı çek aldı. Eleştirilerin hedefindeki Ali Ay Divan Kurulu'na katılmadı. Yönetimi Sezer Sezgin temsil etti. Denetleme Kurulu raporuna göre transfer tahtasının açılması için 36 milyon liraya ihtiyaç var. 27 Haziran'a kadar 675 bin Euro ödenmediği takdirde 2 dönem transfer yasağı ve 6 puan silme cezası gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2019 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ali Ay, kulübe ait 68 milyon liralık çek aldı

PARA DOĞRUDAN BANKAYA

Süper Lig'e veda ederek tarihinin en olağanüstü günlerini yaşayan Bursaspor'da olağanüstü genel kurul kararı alan Başkan Ali Ay'ın alacağına istinaden kulübün çeklerini aldığı açıklandı. Divan Kurulu'nun olağan toplantısında, Bağımsız Denetleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Başkan Ali Ay'ın 28 Şubat 2020 tarihine kadar kulübe ait Denizbank'ın sıralı çeklerini aldığı ve çeklerin toplam tutarının 68 milyon TL olduğu vurgulandı. Başkan Ali Ay'ın dışında alacağına istinaden kulüpten çek alan herhangi bir yöneticinin bulunmadığı bildirildi. Kulübün bankalara iki kredi borcu olduğu belirtildi. Ziraat Bankası ve Denizbank konsorsiyumuma 51 milyon 606 bin TL borcun bulunduğu, bu krediye ipotek olarak Soğanlı bölgesinde yer alan benzinlik ve dükkanların verildiği kaydedildi. TFF'den gelen paraların da banka kredisine istinaden bu konsorsiyum tarafından tahsil edildiği açıklandı.

PUAN SİLME CEZASI GELECEK

Kulübün ayrıca rotatif kredisinin bulunduğu bunun tutarının 20 milyon TL civarında olduğu ve 4 eşit taksitte ödenme zorunluluğu olduğu kaydedildi. Denetleme Kurulu Başkanı Yalçın Cambaz uluslararası transfer tahtasının açılması için gereken paranın 3,5 milyon TL olduğunu açıkladı. Cambaz, "Hem iç hem de yabancı transfer tahtamız kapalı. FIFA'da bulunan dosyada 27 Haziran son ödemeli 675 bin Euro'luk bir borcumuz var. Bu dosya kırmızı alarm veriyor. Eğer bu para ödenmezse 6 puan silme ve iki dönem transfer yasağı gelecek.
Sözleşmesi devam eden 2 futbolcu 23 Haziran'da paraları ödenmezse serbest kalacak. Piyasaya 7,5 milyon TL, futbolculara 60 milyon TL, teknik kadroya 4 milyon TL borcumuz var. UÇK'daki dosyaları çözme adına 17 milyon TL'lik kaynağa ihtiyacımız bulunuyor. FIFA ve CAS'a olan borcumuz var. Toplamda transferin açılması için 36 milyon TL'ye ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

TOPLAM KAYIP 70 MİLYON TL

Yalçın Cambaz, geçen sezon Bursaspor'un yaklaşık 80 milyon TL gelir elde ettiğini açıkladı. Küme düşmeden kaynaklanan kaybedilen gelirle ilgili de konuşan Cambaz, "Geçen sezon kulüplere ayakbastı parası olarak 6 milyon 200 bin TL. Küme düşen takımlara TFF'nin yaptığı paraşüt parası 4 milyon TL olmuş. Yaklaşık 12 milyon TL yayın geliri olacak. Eğer şampiyon olursak 4 milyon TL gelir elde edeceğiz. Toplamda bir alt ligde 27 milyon gelirimiz olacak. küme düştüğümüz için toplam kaybımız 65-70 milyon TL" civarında" dedi.

PARA ÖDENMESİN

Yalçın Cambaz ayrıca "Yönetici alacağını konuşacak olursak kulübe kilidi vurmamız lazım. Yönetim kurulunun Bursaspor'un gelirlerine temlik koymaması gerekiyor. Süper Lig'e çıkana kadar yöneticilere para ödememiz gerekiyor. Yoğun bakımdaki çocuğun fişini kimse çekmesin"

YETKİ YOKSA BİZ DE YOKUZ

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç, göreve yeni gelecek yönetim kuruluyla istişarede bulunacaklarını ve "Yönetim kongre kararı alana kadar her türlü kötü gidişle ilgili tarafımızdan uyarılar yapılmıştır. Bu uyarılarımızı sosyal medyadan paylaşmadıysak evet biz bu hatayı yapmışız. Yapılan eleştirilere sonuna kadar açığız. Genel kuruldan sonra her kim başkan seçilirse seçilsin. Bu yönetimle oturup görüşerek divan kurulunun yetkilerini artıracak bir tüzük değişikliği yapılmayacaksa burada durmanın anlamı yok diye düşünüyoruz." dedi.

BASKETBOL AŞ KURULDU

Divan Kurulu toplantısında Ali Ay yönetiminden sadece Basketbol Şube Sorumlusu Sezer Sezgin katıldı. Kürsüye çıkan Sezgin, kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumdan etkilenmemesi ve hacizlerin gelmemesi adına Bursaspor Basketbol AŞ'yi kurduklarını şirketin sahibinin ise Bursaspor Kulübü Derneği'nin olduğunu açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.