Hava Durumu

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi hızla yükseliyor

Hayırsever Sönmez Ailesi'nin desteğiyle yaptırılan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, Acemler'de hızla yükseliyor. 750 yataklı dev sağlık üssü, 2018'in sonundan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2017 07:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2017 07:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi hızla yükseliyor

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in 75 milyon TL'lik katkısıyla Acemler'de yaptırılan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatı sürüyor. Temeli, dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle atılan hastane inşaatı, iki etap halinde devam ediyor.

750 araçlık kapalı otoparkın temeli atılırken ana binalar için de kazı çalışmaları yapılıyor. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, çevre düzeni dahil olmak üzere 320 bin metrekare alanda dört ayrı bloktan oluşacak. Zübeyde Hanım Doğumevi, Çekirge Hastanesi ve Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi bölgeye taşınacak.

MODERN VE İLERİ TEKNOLOJİ

Cihazları ile birlikte 450 milyon TL'ye mal olan sağlık üssü, 750 yatak kapasiteli olacak. Hasta odalarının konforlu ve geniş olduğunu dile getiren Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, gerektiğinde yatak kapasitesinin artırılabileceğini söyledi. Aşkın, "Odalarımızı oldukça büyük tasarladık. Eğer yatak ihtiyacı olursa iki kişiliğe dönüşüm yapılabilecek. Yani yoğun bakım üniteleri ile birlikte bin yatak kapasitesine kadar çıkabileceğiz. Şu anda inşaat, yüzde yirmilere kadar ulaştı. Bursalıları, modern ve ileri teknolojiyle donatılmış bir hastaneye kavuşturmuş olacağız" dedi.

YATAK İHTİYACI KARŞILANIYOR

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Rüstem Aşkın, Şehir Hastanesi'nin de açılmasıyla kentte yatak ihtiyacının tamamen karşılanmış olacağını söyledi. Aşkın, "Bütün ilçelerimiz hastanelerle donatıldı. İki büyük hastanemiz bittiğinde Bursa sağlıkta önemli bir adım atmış olacak. Bakanlığımızın sağlıkta ikinci faz dönüşüm hamlesi ile birinci basamak sağlık hizmetleri önem kazandı. Mahallelerde günden güne sağlıklı yaşam merkezleri artıyor. Bizde hastaneye başvurma oranının yüksek olması nedeniyle bu merkezler henüz istenilen düzeye ulaşamadı. Birkaç yıl içinde onlar hastanelere olan ihtiyacı da azaltacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.