Hava Durumu

Alibaba'dan dev hisse alımı

Amazon'un Whole Foods'u almasıyla birlikte internet satış devlerinin, gıda sektörüne olan ilgisi gittikçe artıyor. Şimdi de Alibaba, Çin'deki en büyük gıda ve günlük ihtiyaç dağıtımcısından büyük miktarda hisse aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alibaba'dan dev hisse alımı

Amazon'un Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük gıda dağıtıcılarından biri olan Whole Foods'u 13.7 milyar dolara satın almasıyla birlikte, Dünya çapındaki e-ticaret devlerinin gıda sektörüne olan ilgisi devam ediyor. Bir sonraki büyük hamle ise Çin'in en büyük e-ticaret kuruluşlarından biri olan Alibaba'nın, Çin'in en büyük gıda ve günlük ihtiyaç dağıtıcısı olan Sun Art Retail Group'dan 2.87 milyar dolarlık hisse satın almasıyla geldi.

Bu hisse satışıyla birlikte Alibaba, Çin'in gıda ve günlük ihtiyaç pazarının %8.2'sine hakim olan Sun Art Retail Group'un, %36.16'sına sahip olmuş oldu. Bu satışla beraber hisse değeri %2.33 artan Alibaba Group'un hisse başı birim değeri ise 189.45 dolara yükseldi. Ancak Alibaba'nın Çin pazarı konusunda büyük risk aldığını söyleyebiliriz. Çünkü Çin'de gıda sektörü 500 milyar dolarlık bir sektör olsa da, gıda satışlarının %85 çevrimdışı yöntemlerle gerçekleştiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.