Hava Durumu

Almanya'da Hoeness depremi

Almanya'nın efsane futbolcularından ve Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness'in vergi kaçırmak için İsviçre bankalarında gizli hesabı olduğu iddiası, Alman kamuoyunda bomba etkisi yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Almanya'da Hoeness depremi

Almanya'da sosyal yardım programlarına verdiği destek nedeniyle adı "sevimli kapitalist"e çıkan Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness'in, İsviçre'de bulunan banka hesabı nedeniyle Münih Vergi Dairesi'ne kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness'in vergi kaçırmak için İsviçre bankasında hesabı bulunduğu haberini ilk yayınlayan Alman haber dergisi "Focus" oldu. Focus dergisine açıklama yapan Hoeness, İsviçre'de banka hesabı olduğunu Münih Vergi Dairesi'ne kendisinin bildirdiğini açıkladı.

Uli Hoeness'in vergi kaçırmak için İsviçre'de banka hesabı açtığının ortaya çıkması sonrası, Alman kamuoyu başka ünlü ve zengin işadamlarının da söz konusu bankalarda hesapları olup olmadığını sorgulamaya başladı.

'HESAP 10 YIL ÖNCE AÇILDI'

Alman gazetesi "Süddeutsche Zeitung" da, Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness'in yaklaşık 10 yıl önce Zürih merkezli bir İsviçre bankasında açtığı hesaba milyonlarca Euro aktardığını ileri sürdü.

Gazete, efsane futbolcu Hoeness'in faiz gelirini Münih Vergi Dairesi'ne beyan etmediğini de belirtti.

'İFTİRA' KAMPANYASI

Alman Bild gazetesi de internet sayfasında yayınladığı haberde, Uli Hoeness'in kendisi hakkında çıkan haberlerden rahatsız olduğu ve hukuki haklarını aramak için avukatını yetkilendirdiği ifade edildi. Hoeness, basında kendisine karşı bir "iftira" kampanyası başladığını ileri sürdü.

Hoeness'in İsviçre'deki bankalara ne kadar para yatırdığı ise henüz bilinmiyor.

'AMAÇ CEZA İNDİRİMİ ALMAK'

Alman vergi yasasına göre, “vergi mükellefinin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunması, alınacak cezayı hafifletmek ve ödenecek cezada indirim alabilmek” amacını taşıyor. Münih savcılığının da konuyu soruşturduğu belirtildi.

3 YIL ÖNCE BAŞKAN OLDU

Bayern Münih'te yıllarca top koşturan Uli Hoeness uzun yıllar bu kulübün başkanı Franz Backenbauer'in yardımcılığını yaptıktan sonra 3 yıl önce başkan seçilmişti. Bayern Münih, Hoeness'in başkanlığında sadece Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) değil Avrupa'da önemli başarılar kazandı.

Bundesliga'da şampiyonluğunu iki hafta önce ilan eden Bayern Münih, Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final maçında İspanyol Real Madrid'le karşılaşacak.

kaynak: ntvmsnbc

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.