Hava Durumu

Almanya'da yeniden büyük koalisyon

Almanya'da genel seçimin üzerinden iki ayı aşkın bir süre geçti. Yeni bir hükümet kurulamadı. Üç lider yeniden büyük bir koalisyon için Cumhurbaşkanıyla görüştü. Liderler hangi seçenek üzerinde anlaştı?

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Almanya'da yeniden büyük koalisyon

Almanya'da Başbakan Merkel yönetiminde yeni bir büyük koalisyon geliyor mu? Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) ve sosyal Demokrat Parti (SPD) liderleri perşembe akşamı iki saat Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü. CDU lideri Başbakan Merkel, CSU lideri Seehofer ve SPD lideri Martin Schulz iki saat boyunca Steinmeier ile yeni bir hükümet seçeneklerini ele aldı. Görüşmede iki saat boyunca büyük bir koalisyon mu, azınlık hükümeti mi yoksa erken seçim mi seçeneği üzerine tartışıldı. Üç lider yeniden büyük bir koalisyon kurulması yönünde anlaştı.

İLK SONDAJ OLUMLU GEÇTİ

SPD lideri Martin Schulz'un, bugün Parti Yönetim Kurulu toplantısında koalisyon görüşmelerine başlanmasını önerdiği bildirildi. Schulz, bugün öğleden sonra konuyla ilgili bir açıklama yapacak. Yönetim kurulu evet derse, gelecek hafta yapılacak kurultaya sunulmak üzere bir önerge hazırlayacak. Önergeye onay çıkması durumunda büyük koalisyon için görüşmeler başlayacak. Noel tatilinden önce ilk sondaj görüşmelerine başlanması bekleniyor. Ancak asıl görüşmelere yeni yıldan önce başlanamayacağı tahmin ediliyor. Bu durumda şubat ayından önce yeni bir hükümetin kurulması beklenmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.