Hava Durumu

Alo 183'e yılda 340 bin çağrı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Alo 183 Sosyal Destek Hattı'na yılda ortalama 340 bin çağrı geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2019 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alo 183'e yılda 340 bin çağrı!

Bu çağrıların tamamını değerlendiren bakanlığa çok ilginç aramalar da yapıldı.

HUZUREVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Bakanlık birimlerinden edinilen bilgiye göre, S.B., Alo 183'ü arayarak engelli olduğunu, kişisel bakımını yapamadığını belirtti. Anlık olarak çok susadığını yardım edecek kimsesi olmadığını, yattığı yerden kalkamadığını söyleyerek yardım istedi. Kişinin evine polis yönlendirildi ve bir süngerde uzanarak yaşamını sürdürdüğü, lavabo ihtiyacını bile karşılayamadığı belirlendi. Yapılan değerlendirmeler S.B. huzurevine yerleştirildi.

'SOBA ÇOK YANIYOR, KISAMIYORUM'

Engelli olduğunu ve ailesinin evde olmadığını belirten M.U., evde sobanın çok yandığını kısılması gerektiğini ancak engel durumundan dolayı kısamadığını, telefonda kontörü olmadığından yakınlarına ulaşamadığını aktardı. Yakınına ulaşıp durumu aktararak kendisine destek olunmasını talep etti. Kişinin isteği yerine getirilerek yakınlarının kendisine ulaşması sağlandı.

'ANNEM KURSA İZİN VERMİYOR'

İngilizce gelişim kursuna gitmek istediğini ancak annesini ikna edemediğini belirten E.A., "Annem göndermiyor, onu ikna etmek için nasıl bir yol izlemem gerekir" diyerek yardım istedi. Eğitim isteyen çocuk için hemen meslek uzmanlarıyla irtibat kuruldu. Yaşadığı ilde annesiyle kendisine, rehberlik ve psikolojik hizmet verildi. Bakanlığın desteği ile anlaşmazlık çözüldükten sonra genç öğrenci kursa kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.