Hava Durumu

Alt yapı denilince akla Bursaspor gelir

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Kafkas, "Bursaspor Kulübü altyapısıyla Türkiye'deki diğer kulüplerimize örnek olmalı. Yabancı kuralına karşı değilim ama artık hazır alan değil üreten bir ülke olmak zorundayız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alt yapı denilince akla Bursaspor gelir

Haber/Samet Zinciroğulları - Fotoğraflar/Özgün Doğan

"BURSA HERKESE ÖRNEK"

Türkiye Futbol Federasyonu Gençlik Geliştirme Direktörü ve Genç Milli Takımlar sorumlusu Tolunay Kafkas, dün Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ne ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarete Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın yanı sıra Gençlik Geliştirme Kurulu Başkanı Recai Özdemir ve Gençlik Geliştirme Eğitim Direktörü Faruk Korkmaz da katıldı. Ziyarette açıklamalarda bulunan Tolunay Kafkas, "Türkiye'de altyapı denilince akla Bursaspor geliyor. Ancak sadece Bursaspor ile bu iş yürümez. Birçok kulübün Bursaspor'u örnek alması lazım. 23 milyon genç nüfusumuz var. Artık herkes taşın altına elini koymalı çünkü deniz bitti. Ben yabancı kuralına karşı değilim ama futbolda her zaman hazır alan değil üreten bir ülkeye dönüşmemiz gerek" dedi.

"ALTYAPI KÜLFET DEĞİL"

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay da kulüplerin altyapı konusunda Türkiye Futbol Federasyonu ile işbirliği içinde çalışması gerektiğini söyledi. Başkan Ay, "Bazın kulüplerimiz maalesef altyapı konusunu bir külfet olarak görüyorlar. Buna çok üzülüyorum. Biz Bursaspor Kulübü olarak genç oyuncularımıza en çok süre veren takımız ama bence bu da yeterli değil. Daha fazlasını yapabilmeliyiz. Ben geldiğimden beri Kulüpler Birliği toplantılarında her takımın altyapısından çıkardığı 1 veya 2 oyuncuyu maçlarda oynatma zorunluluğu kuralı getirilmesi fikrinde olduğumu söylüyorum. Türkiye'de oyuncular A Takım'a çıktıkları zaman hazır halde olmuyorlar. Avrupa'da 16-17 yaşındaki çocuklar çok rahatlıkla hem fiziksel hem pozisyon alma açısından çok ilerideler" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.