Hava Durumu

Altepe gençlerle tecrübelerini paylaştı

Gençlerle buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başarının en önemli anahtarının kendini geliştirmek ve bol bol uygulama yapmak olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2017 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2017 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altepe gençlerle tecrübelerini paylaştı

Bursa Birlik Vakfı'nın Merinos AKKM Muradiye Salonu'nda düzenlendiği Türkiye Geneli Liderlik Kampı'nın konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu. Kampa katılan gençlerle hem meslekî, hem de siyasî tecrübelerini paylaşan Altepe, özellikle liderlik konusunda Türk gençliğinin önemli avantajları olduğunu söyledi. Türk milletinin mayasında liderlik vasfı olduğunu dile getiren Recep Altepe, dünyayı tanıdıkça Türk milletindeki liderlik vasfını daha iyi anladıklarını kaydetti.

İdare kademelerindeki insanların sorumluluk sahibi olması gerektiğini dile getiren Başkan Altepe, güçlü bir irade için de bilgi, birikim ve donanım gerektiğini vurguladı. Doğru kararların ancak bilgi birikimi sayesinde alınabileceğine dikkat çeken Altepe, "Kendini geliştirmek sadece okulda kitap okuyarak olmaz. Ben de okulda mekanik, fizik gördüm, ama mühendislik uygulamalarını piyasada gördüm. Teorik bilgileri uygulama yaparak içinize sindirmeniz lazım. Siyaset de aynı. İstediğiniz kadar siyaset ilmi yapın, ama sahada uygulamadığınız müddetçe başarılı bir siyasetçi olma şansınız yok. Sadece ders almak yetmiyor, uygulama yapmak gerekir. Siyaset sahada yapılıyor. İstediğiniz kadar siyaset kitabı okuyun" dedi.

Üniversite hayatında 1978 sonrası gençlik başkanı seçildiğini hatırlatan Başkan Altepe, "'Senin bu görevi yaman gerekir' dendi. Çünkü senin kendin için ne düşündüğün önemli değil. Önemli olan arkadaşların senin için ne düşünüyor. Bu adam şu başkanlığı yapar mı? 'Şu işin üstesinden gelir mi? Buna ben karar vermeyeceğim. İlgili kurum, kuruluşlar veya halk karar verecek. Görev alacak kişi, her alanda kendini geliştiren, hatayı en az yapacak, güçlü idareli olmalı ki toplum sizi bir yere getirsin. Dışarıdan bakınca kolay görünüyor ama uygulamaya gelince böyle kişiler kolay bulunmuyor. Siz yeter ki kendinizi iyi yetiştirin. Ben hiç bir saatimi boşa geçirdiğimi hatırlamıyorum. Sürekli kendimi geliştirmek ve bir şeyler öğrenmenin gayretinde oldum. Sizin de bu gününüz dünden farklı olmalı" diye konuştu.
Başkan Altepe, konuşmanın ardından kampı başarıyla bitiren gençlere sertifikalarını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.