Hava Durumu

Altepe ile Bozbey arasında 'otobüs' krizi

Nilüfer Belediyesi’nin iki otobüs talebi komisyondan çıkmayınca Recep Altepe ile Mustafa Bozbey arasında tartışma çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altepe ile Bozbey arasında 'otobüs' krizi
Nilüfer Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nden iki adet otobüs talebinin komisyondan geçmemesi mecliste tartışmaya sebep oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Nilüfer Belediyesi’nin 2 adet otobüs talebi komisyondan uygun görülmemiştir. Nilüfer maddi durumu zengin bir belediye. Nilüfer Belediyesi merkez bir ilçe. Nilüfer’de kişi başında düşen fark Nilüfer’de 804 lira olarak en büyük yer. Yıldırım’da 349 lira, Büyükşehir’de 442 lira. Nilüfer Belediyesi’nin kişi başına geliri Büyükşehir’in neredeyse 2 katına tekabül ediyor. Kişi başına geliri yüksek belediyeler ihtiyaçlarını bütçelerinden değerlendirmek zorunda” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, “Nilüfer’in bütçesi Türkiye’nin önde gelen belediyeleri arasında. Ancak Nilüfer’in sınırları geniş. Bizler gerçek bütçe hazırlıyoruz. Herkesin bütçesi kendisine göre. Büyükşehir Belediyesi ilçelere katkı yapacaksa adil olmalıdır. 'Falanca ilçenin hiç durumu yok, Büyükşehir bütçesini oraya aktarması lazım' diye bir şey söz konusu olamaz. Nilüfer Belediyesi'nin bütçesi ne olursa olsun, hakkı vardır. Biz burada eşitlik ve adalet ilkesinin öne çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe de, “Yorumunuza hayran kaldım. Nasıl adalet sağlanacak? Bütünşehir niçin oldu, 17 ilçenin kalkınması için. En yüksek geliri olan Nilüfer ile en düşük geliri olan Harmancık arasında dengeyi sağlamak için Büyükşehir Belediyesi var. Siz hangi adaletten anlıyorsunuz? Küçük ilçeler ihale edemedikleri için çöpleri kendileri topluyor, bir de Büyükşehir olarak çöp araçları aldık. Olmayanların ihtiyaçlarını karşılamak, adaleti sağlamak için,zayıf olanı güçlendirmek için Büyükşehir var. Mudanya Belediyesi’nden talep geldiği zaman komisyondan geçiyor. Komisyonun verdiği doğru bir karar” şeklinde konuştu.

Tartışmaların ardından Nilüfer Belediyesi'nin otobüs talebinin komisyondan red görmesi ile ilgili CHP'nin komisyonda yeniden değerlendirilmesi talebi oy çokluğuyla reddedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.