Hava Durumu

Altın alacaklar dikkat!

Altının gram fiyatı 115 lira seviyelerindeki yatay seyrini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altın alacaklar dikkat!
Dün ABD'de açıklanan verilerin ardından 114,0 - 115,7 lira aralığında  dalgalanan altının gram fiyatı günü önceki kapanışın yüzde 0,44 altında 114,7  liradan tamamladı.Bugünkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve yarın ABD'de  açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde altın fiyatlarının hafta  başından bu yana etkili olan yatay seyrini sürdürdüğü görülüyor.

Bugün saat 10.05 itibarıyla altının ons fiyatı dünkü kapanışın yüzde  0,3 üzerinde 1.217 seviyelerinden işlem görürken, gram altın da 115 liradan alıcı  buluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, haziran ayını global ekonomi açısından  çok önemli kararların alınacağı bir ay olarak gördüğünü belirterek, bugünkü ECB  toplantısı ile önemli Gündem maddelerinin ilkinin geçileceğini kaydediyor. Altın  fiyatları üzerinde en önemli belirleyicinin ABD Merkez Bankası (Fed) olmaya devam  edeceğine değinen Memiş, FED'in eninde sonunda faizleri yükseltmeye devam  edeceğini dile getirdi.

Memiş, bugün ECB kararının ardından Başkan Mario Draghi'nin  açıklamalarının piyasaların odak noktasında olacağını belirterek, "Draghi'nin  açıklamalarıyla birlikte altının ons fiyatında da yükselişler görebilir. Teknik  olarak değerlendirdiğimizde altının ons fiyatının 1.230 dolar seviyesini test  edebileceğini düşünüyoruz." dedi.

Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 189 lira, Cumhuriyet altını  ise 770 liradan satılıyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.