Hava Durumu

Altın çakıldı! Çeyrek 3 lira birden...

ABD’den açıklanan istihdam piyasası verilerinin beklenenden oldukça iyi gelmesiyle altın çakıldı. Çeyrek altın ise 3 lira birden geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altın çakıldı! Çeyrek 3 lira birden...
ABD’den açıklanan istihdam piyasası verilerinin oldukça olumlu gelmesi doların ateşini yükseltirken, altın ise yılbaşından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Açıklama öncesinde 1.197 dolardan işle gören altının ons fiyatı, güçlü veriler sert düşerek 1.175dolar seviyesine kadar çekildi.

GRAM ALTIN 100 LİRANIN ALTINDA

Yurt içinde ise dün 100 lirayı aşan altının gramı yüzde 1.17 düşerek 99.53 liraya çekilirken, gün içerisinde 165 liraya kadar yükselen çeyrek altın ise verinin açıklanmasının ardından 162 liraya kadar geriledi. Şu saatlerde Kapalıçarşı'da çeyrek altın 163 liradan satılıyor. 

ALB Menkul Değerler Analisti Rıdvan Baştürk, altın fiyatlarına ilişkin UZMANPARA’ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

NEDEN DÜŞTÜ? 

“Bugün ABD’den açıklanan istihdam piyasası verilerinin oldukça olumlu geldiğini görüyoruz. Şubat ayı tarım dışı istihdam verisi 235 bin olan beklentilerin üzerinde 295 bin olarak açıklanırken, işsizlik oranı ise yüzde 5,7’den yüzde 5,5’e geriledi. Saatlik kazançlar ise yıllık bazda yüzde 2’lik bir artış gösterdi.

ABD verileri öncesi 1197 dolar seviyelerinden işlem gören altın, gelen güçlü veriler sonrası 1175 seviyesine kadar geriledi. Önümüzdeki sürece baktığımızda 18 Mart’taki Fed toplantısı altının kaderini belirleyecek gibi duruyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana sürekli ivme kazanan dolarendeksi altının aşağı yönlü baskılarken, Fed toplantısında ‘’sabırlı’’ ifadesinin kaldırılması durumunda dolardaki değerlenmenin ve altındaki mevcut satış baskısının devamını bekleyebiliriz.

İZLENMESİ GEREKEN TEKNİK SEVİYELER…

Teknik olarak baktığımızda altının 1197 seviyesi aşağısında kalmaya devam etmesi durumunda satış baskısının devamını bekleyebiliriz. Bu kapsamda özellikle 1175 desteğini kırılması durumunda 1165 seviyelerine doğru satışlar gelebilir. Diğer yandan önümüzdeki süreçte özellikledolar endeksinde yaşanabilecek aşağı yönlü hareketlerle birlikte altın 1197 direncine doğru hareketlenebilir. Bu seviyenin üzerinde ise 1205 ve 1220 direnç seviyelerine doğru hareketler görebiliriz. 1197 dolar seviyesi aşağısında altında zayıf seyrin devamı beklenebilir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.