Hava Durumu

Altın fiyatları düşer mi? Uzmanlardan cevap geldi...

Altın fiyatları son durumuna yönelik araştırmalar hafta sonunda da devam ediyor. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte özellikle gram ve çeyrek altın yoğun olarak ilgi görüyor. Hem altın yatırımı yapacak olan vatandaşlar hem de çeşitli etkinlikler için altın alacak olan vatandaşlar, canlı ve anlık altın fiyatı takip ekranını incelerken; uzmanlar 'altın fiyatları düşer mi yükselir mi?' sorusunu değerlendirdi. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? İşte 12 Temmuz altın fiyatları...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2020 22:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2020 22:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altın fiyatları düşer mi? Uzmanlardan cevap geldi...

Altın fiyatları Corona virüsünün yarattığı risk ortamında yükseliş trendini hafta boyunca sürdürdü. Altın fiyatlarındaki yükselişin ardından en doğru yatırım kararını vermek isteyen pek çok kişi, altın fiyatlarındaki son durumu anlık olarak takip ederken uzmanların öngörüleri de gözden kaçırmıyor. . Altın fiyatları anlık ve canlı takip ekranımızla grafikli olarak gün boyu verilerini takip edebilirsiniz. İşte gram, çeyrek ve cumhuriyet altınındaki son değerler

Piyasaların kapalı olduğu pazar gününde altın fiyatları son işlem günündeki kapanış değerleri üzerinden işlem görüyor.

Gram altının satış fiyatı bugün 397,21 lira seviyesinde işlem görürken, 397,10 liradan geri alınıyor. Çeyrek altının satış fiyatı bugün 654 lira seviyesinde işlem görürken, 645 liradan geri alınıyor. Yarım altının satış fiyatı 1.308 liradan işlem görürken, 1.291 liradan geri alınıyor.Cumhuriyet altının satış fiyatı 2.606 liradan işlem görürken, 2.583 liradan geri alınıyor.22 ayar bileziğin gram satış fiyatı bugün 374 lira seviyesinde işlem görürken, 360 lira seviyesinde geri alınıyor. GRAFİKLİ VE ANLIK ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALTINDA YENİ REKOR GELİR Mİ?

Altının ons fiyatı özellikle hafta ortası gerçekleştirdiği hızlı yükseliş ile 1818 dolar seviyesine kadar tırmanmış; 6 Eylül 2011 tarihinde gördüğü 1921 dolar olan tarihi zirvesinden beri en yüksek seviyeye ulaşarak rekor kırmıştı. O gün yaptığımız yorumlarda altında ana yükseliş eğiliminin devam etmesini beklediğimizi ancak bu esnada ufak çaplı kar satışlarının gelebileceği öngörüsünde bulunmuş; bu geri çekilmelere hazırlıklı olmak lazım görüşünü eklemiştik. Nitekim öyle de oldu ve 1818 dolar zirve rekor seviyesinden yüzde 1,2 oranında geri çekilme ile altının ons fiyatı 1796 seviyesine kadar geriledi. Şu anda bu inişin 1775 dolar seviyesindeki desteğe kadar sürekliliği olup olmadığını izliyoruz.

Son güncel durumda, Asya piyasaları genelinde endekslerde geri çekilmeler izledik. Bu durum, hafta içi süren riskli varlıklara yönelik iştahın nispeten azaldığı yönünde önemli bir işaret. Diğer yandan altın gibi zaman zaman güvenli liman özelliği ile öne çıkan ABD dolarına olan talebin artması sonucunda Dolar endeksinin de yükselişe geçtiğini gördük. Dolar ve altın arasındaki ters korelasyonun çalışması neticesinde de altın fiyatında geri çekilmeyi yaşadık.

Altında bu düşüş eğilimi devam mı eder mi? Yoksa yükselişe geçer ve yeni bir rekor gelir mi?

Çok net olarak yanıtlayalım. Panik havası yaratacak türde beklenmedik, olumsuz bir haber akışı olmadığı takdirde altının ons fiyatında şu an için kısa vadede yeni bir rekor denemesi pek olası görünmüyor. Şu anda yatay bir seyirde ilerlemesini ve piyasadaki risk iştahının hangi yöne evrileceğini takip ederek gelişmeler sonucunda yön belirlemesini bekliyoruz. Aşağı yönlü hareketlerde takip edeceğimiz seviye önce 1785 dolar olacak, bu seviyenin kırılması halinde 1775 dolar desteğine doğru iniş sürebilir.

Aynı yorumların, gram altın cephesi için de geçerli olduğunu belirtelim ve bu durumda da gram altın fiyatlarında yeniden kısa vadede 400 TL üzeri bir rekor beklemediğimizi, geri çekilmenin ise 390 TL altına geçerek 387 TL destek seviyesine kadar sürüp sürmeyeceğini takip edeceğimizi söyleyelim. Ancak gram altında hassas nokta Dolar/TL kurunun 6.86 TL seviyelerinde yaşadığı sıkışma. Dolar endeksinin dün yükseliş trendine girmesine rağmen halen Dolar/TL kuru direnmeye devam ediyor.

Bir klasik söylem olarak, koronavirüs salgınına dair vaka artış haberleri ile ikinci dalganın gelmesine dair endişelerin ortadan kalkmadığı ve salgının tamamen kontrol altına alınmadığı müddetçe altın fiyatlarında ana trend göstergesinin yukarı yönlü olduğunu belirtmeden geçemeyiz. Altının ons fiyatında 1800 dolar psikolojik sınırının geçilerek rekor kırılmış olması, yıl sonu hedef fiyat beklentisi olan 2000 dolar seviyesinin çok uzak olmadığını net şekilde gözler önüne sermiş oldu. Dolayısıyla bu durumu da göz önünde bulundurarak salgının tamamen kontrol altına alınmadığı bir ortamda geri çekilmelerin uzun süreli olmayacağını ve yukarı yönlü toparlanmaların geleceğini akıldan çıkarmamalıyız.

GERİ ÇEKİLMELER ALIM FIRSATI VERMEYE DEVAM EDİYOR

Seda Yalçınkaya Özer - İntegral Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı

Teknik olarak ons altında geri çekilmelerin izlenmesi normal. Ons altın bu hafta 1817 dolar seviyeleri ile son yıllarda gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı ve şimdilerde ara düzeltme yapıyor. Ons altın için 1790-1780 dolar seviyeleri yakın destek olarak izlenebilir. Buna karşın altın fiyatları için destek seviyelerinden gelebilecek yukarı yönlü tepkiler alım fırsatı olarak kullanılabilir. Ons altında her geri çekilme alım fırsatı vermeye devam ediyor.

Ons altındaki geri çekilmelere bağlı olarak gram altında da aşağı yönlü eğilim oluştu. Ancak ons altında olduğu gibi gram altında da her geri çekilme alım fırsatı vermeye devam ediyor. 388-385 lira seviyeleri gram altın için alım fırsatı verebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.