Hava Durumu

Altında fiyatlarında sert düşüş

Uluslararası piyasalarda altın fiyatlarında sert düşüşler görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2013 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2013 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altında fiyatlarında sert düşüş

Uluslararası piyasalarda işlem gören altının ons fiyatı 4 haftanın ardından yeniden 1.400 doların altına sarktı.

Analistlere göre, Soros ve BlackRock gibi büyük fonların "exchange traded fon" (ETF) varlıklarını erittiğine işaret eden haber ve açıklamalar altındaki sert düşüşte etkili olurken emtialardan çıkan para hisse senedi ve tahvil piyasalarına kayıyor.

Nisan ayı içinde yaklaşık yüzde 17 oranında değer kaybeden altın, gördüğü en düşük 1.321 dolar seviyelerinden gelen alımlarla toparlamıştı. Altının onsu şu dakikalarda son 1 ayın en düşük seviyesinin yakınında 1,388 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, dünyanın en büyük merkez bankalarının teşvik önlemlerinin piyasa oyuncularının beklentilerinin tersine enflasyonu tetiklemekten uzak olmasıyla büyük fonların ve birçok yatırımcının altına olan inancının kaybolduğunu belirtiyor.

Uzmanlara göre, büyük fonlar daha riskli varlıklar olarak bilinen hisse senedi ve tahvillere yöneliyor. Bu nedenle spekülatif işlemlerin etkin olduğu altın ve gümüş fiyatlarında sert düşüşler görülüyor.

TALEP 3 YILIN DİBİNDE

Öte yandan Dünya Altın Konseyi yılın ilk çeyreğine yönelik altın yatırım raporunu yayımladı. Buna göre, 2013’ün ilk çeyreğinde ABD ekonomisinden gelen iyileşme sinyallerinin artmasıyla yatırımcılar borsalara yöneldi. Bunun etkisiyle de altın yatırımları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yarı yarıya azaldı.

YÜZDE 13 DÜŞTÜ

Genel altın talebinde ise geçen yıla kıyasla yüzde 13’lük bir düşüş görüldü. Altın talebinde Çin’den gelen rekor istek ise fiyatların daha da aşağı düşmesine engel oldu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.