Hava Durumu

Altını olanlar dikkat!

Altın fiyatları, Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu sonrası 7 haftayı aşkın sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altını olanlar dikkat!

Altın fiyatları, Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun ardından, merkezin adayı büyüme odaklı Emmanuel Macron'un seçimlerin ikinci turunu kazanacağı ve bunun sonucu Euro Bölgesi'ne en önemli ekonomilerden birinden gelebilecek tehdidin ortadan kalkacağı beklentilerinin güçlenmesinin ardından, yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesi ile birlikte, yedi haftayı aşkın sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Spot alın yüzde 1.5 ile 2 Mart'tan bu yana en sert düşüşünü göstererek ons başına 1,265.51 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 08:54'te 1,273.64 dolara geldi. Altın, yen ile birlikte düşerken, euro güçlü yükseldi.

Altın, Macron ve aşırı sağın adayı Marine Le Pen'in ilk turu kazanması, anketlere göre, 7 Mayıs'taki ikinci turu MAcron'un rahat bir şekilde kazancağını işret etmesi sonrası, bu yılkikazancını yüzde 11'e daralttı. İlk turu Macron ve Le Pen'in kazanması ikinci turda yarışın euro karşıtı Le Pen ve Komünisstlerin desteklediği Jean-Luc Melenchon arasında geçeceğine ilişkin senaryoyu ortadan kaldırdı ve Euro Bölgesi'ne yönelik riskin azalmasına neden oldu. Fransa seçimlerinin ilk turunun geride kalması ile birlikte, şimdi dikkatler merkez bankası politikalarına ve ABD'nin kapanma ihtimaline çevrilebilir.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, "Piyasalar en kötü senaryoyu satın alıyor gibi görünüyordu," dedi ve "Macron'un durumunu güçlendiemesi ile birlikte, piyasalar tekrar riskli varlıklara yönelme konusunda rahatladı" şeklinde görüş bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.