Hava Durumu

Altıntaş'a can suyu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya ilçesinin Altıntaş bölgesindeki hafriyat alanı yeşillendiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altıntaş'a can suyu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hafriyat alanı olarak düzenlenen Altıntaş Mahallesi'ndeki döküm sahası 'Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı'nda ağaçlandırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir şehir olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Recep Altepe, '21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nde Altıntaş hafriyat alanının yeşillendirilmesinin Bursa için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "Yetersiz çevre bilinci, dikkatsizlik ve ihmalkârlık sonucu çıkan yangınlar ve daha birçok sebepten dolayı her yıl ormanların büyük bölümü yok oluyor. Ancak son yıllarda, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'deki partneri ve Sağlıklı Kentler Birliği'nin de kurucusu olan Bursa'da, çevre konusunda özel bir hassasiyet gösteriliyor ve Türkiye'ye örnek çalışmalara imza atıyoruz" dedi.

Başkan Altepe, "Şehrimizin yeşil olarak kalması için çaba sarf ediyoruz. Çöplük alanlarının rehabilitasyonundan bölge parklarına, atık yönetiminden sahillerin, meydanların düzenlemelerine ve dere ıslahlarına kadar birçok çevre projesini hayata geçirdik. Altıntaş'ta da kayıtlarımıza hafriyat döküm sahası olarak giren yaklaşık 3 hektarlık bu alan, daha önce taş ocağı olarak kullanılmıştı. Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü'ne ait olan bu alan Orman Bölge Müdürlüğü'nce Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne hafriyat toprağı ile doldurulmak üzere tahsis edilmişti ve Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Burkent A.Ş. aracılığıyla da dolgu işlemi yapılarak doğaya yeniden kazandırıldı. Bu alana yaklaşık 350 bin metreküp yani yaklaşık 21 bin kamyon hafriyat toprağı dökümü yapıldı" diye konuştu.

Başkan Altepe, alanın geleceğin emanetçileri olan çocukların ve gençlerin desteğiyle ağaçlandırıldığını ifade ederek, "Bursa'nın yarısı ormanlık alan ve bu alanı daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu alana 200 adet 1 yaşında fıstık çamı, 1000 adet akasya ve yaklaşık 100 adet erguvan fidanı dikimi yapıyoruz. Bu ağaçlar da artık bu bölgeye nefes aldıracak" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de dünyanın geleceğinin ormanlara bağlı olduğunu belirterek, şehrin yeşilinin korunmasında güzel işler yapıldığını söyledi. Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer de bölgenin ciğerleri olan ormanlara emek verenlere teşekkür ederken, Bursa Orman Bölge Müdür Vekili Fahri Sönmezoğlu ise bölge müdürlüğü olarak Bursa'da yapılan çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından il genelinde yapılan 'Ormanın faydaları ve ağaç sevgisi' konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, öğrencilerle birlikte fidan dikti ve can suyu verdi. Altıntaş'taki yeşillendirme çalışmasına ilgi gösteren öğrenciler takdir topladı. Öğrenciler, gelecekleri için fidan dikmenin sevincini ve mutluluğunu yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.