Hava Durumu

Altıparmak Caddesi'ne raylar döşeniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından modern ulaşımı il merkeziyle buluşturacak olan Heykel-Garaj T1 tramvay hattı inşaat çalışmalarına Kurban Bayramı'nda da devam ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2012 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2012 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altıparmak Caddesi'ne raylar döşeniyor

Büyükşehir Belediyesi, Heykel - Garaj tramvay hattı inşaatına bayramda da aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, BURULAŞ tarafından sürdürülen T1 tramvay hattı inşaatı İnönü Caddesi'nin ardından Altıparmak Caddesi'nde başlayacak. Altıparmak'ta yapılacak ray döşeme çalışmalarına Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 26 Ekim Perşembe günü başlanacak.

T1 Tramvay hattının 4. etap inşaat çalışmaları, Kurban Bayramı'nın 2. gününden itibaren Altıparmak Caddesi'nin Stadyum Kavşağı ile Çatalfırın kavşağı arasındaki bölümde, yolun batı doğu istikametine göre sağ kesiminde başlanacak. Çalışmalar süresince trafik düzenlemesine yönelik tedbirlerin alınacağını belirten yetkililer, sürücüleri alternatif güzergahları kullanmaları konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Çalışmalar süresince; Altıparmak Caddesi'nin Atatürk Caddesi istikametinde yolun iki şeridi çıkış, bir şeridi iniş olacak şekilde düzenlenecek; 10.00 ile 16.00 saatleri ile 21.00 ile 07.00 saatleri arasında bir şerit iniş, bir şerit çıkış olacak şekilde çalışmalar yapılacak. Haftasonu ve özel günlerde, 10.00-14.00 ve 22.00-07.00 saatlerinde bir şerit iniş ve çıkış olarak düzenlenecek. Altıparmak Caddesi'ndeki orta refüjün de kaldırılacağı çalışmalar kapsamında, Stadyum Kavşağı Altıparmak Girişi Şaypa Önü ve Balıkçı Reşat önü durağı haricinde dolmuşlar duraklama yapmayacak ve trafik düzenine yönelik denetimler arttırılacak. Toplu taşıma durak yerlerinde ve yaya geçitlerinde de yayalar için gerekli güvenlik önlemleri alınacak. Altıparmak Kuruçeşme Mahallesi'nden Altıparmak Caddesi'ne çıkışlar Bozkurt Caddesi ve Otel Sokak'tan kontrollü olarak sağlanacak. Aynı zamanda, Fevzi Çakmak Caddesi ve Haşim İşçan Caddesi'nden Çekirge ve Stadyum Kavşağı istikametine gidişte de alternatif güzergah olarak Bursalı Tahir Caddesi ve Çarşamba Darmstad Caddesi kullanılabilecek.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.