Hava Durumu

Altun'dan Suriye açıklaması

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna düzenlenecek harekata ilişkin bilgilendirme mesajında "Her türlü askeri hazırlık yapıldı. Zamana ve kapsama Türkiye karar verir. Amaç bölgeyi terörden temizlemek" ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2019 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altun'dan Suriye açıklaması

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Güvenlik risklerine karşı alınacak tedbirlerin hayata geçirilme yerine, zamanına ve kapsamına yine Türkiye karar verir" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yaptığı bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

"Türkiye, sınırları içinde ve dışında potansiyel beka sorunu teşkil eden tüm terör unsurlarıyla mücadelesini kesintisiz ve kararlı biçimde sürdürmektedir. Bu mücadelede müttefiklerinin desteği olsun ya da olmasın, Türkiye terörü kaynağında kurutma konusunda gerekli ve yeterli kudret ve iradeye sahiptir. Başta Güney sınırları olmak üzere, bölgede cereyan eden güvenlik problemleri çok yakından ve dikkatle takip edilmekte, askeri ve siyasi önlemler gerektiği gibi alınmaktadır. Bölgede barışı ve huzuru sağlamanın yanında, meşru müdafaa hakkını kullanma ve vatandaşlarının güvenliğini tesis etmek için her türlü askeri hazırlık yapılmıştır. Güvenlik risklerine karşı alınacak tedbirlerin hayata geçirilme yerine, zamanına ve kapsamına yine Türkiye karar verir. Bu süreçte başta müttefiklerimiz olmak üzere ilgili tüm devletlerle kapsamlı ve verimli diplomatik temaslar devam etmekte, bilgi alışverişi tabii biçimde sürmektedir. "

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da, terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek şunları kaydetti:

"İstiklalimiz ve istikbalimiz için teröre karşı mücadelemiz sınırlarımız içinde de dışında da kesintisiz ve tavizsiz şekilde sürmektedir. Bu mücadelenin asli unsuru terörü kaynağında kurutma stratejisidir. Barışı ve huzuru tam olarak tesis edene dek mücadelemiz devam edecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.