Hava Durumu

Amatör denizcilerin beklediği kitap çıktı

Teknede her an el altında bulunması istenen bilgilerle dopdolu ve tatlı dilli “Yelkenli Yatta Kendine Yetebilmek”, denizciler için gerçek bir başucu kitabı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Amatör denizcilerin beklediği kitap çıktı
Son yıllarda amatör denizcilere yönelik kitaplarla zenginleşen raflarımızın sayısı giderek artmakta. Ancak çoğu çeviri veya gezi anılarından oluşan bu çok değerli kitapların arasında Türk yatçısına yönelik, güvenli ve rahat bir tekne hayatı için bir araya getirilmiş ipuçlarından oluşan bir yol gösterici kitap yoktu. Artık var.
           
TİMOÇİN'DEN DENİZCİLERE BAŞUCU KİTABI

Denizcilik üzerine makale ve çeviri kitaplarından tanıdığımız yazar Tayfun Timoçin, bu boşluğu, “Yelkenli Yatta Kendine Yetebilmek / Güvenli ve rahat yatçılık için ipuçları” adlı kitapla dolduruyor. 

İmbikten geçirdiği 30 yıllık denizcilik deneyimini, evrensel bilgi ile yoğurarak, sıkıcılıktan çok uzak günlük konuşma diliyle okura aktaran Tayfun Timoçin, bu kitabında yatçının, her an karşısına çıkabilecek pek çok olaya değiniyor ve çözüm önerilerini getiriyor.

KABUL GÖRMÜŞ BİLGİLER VERİYOR

Türkiye’deki sıkışık balıkçı barınaklarındaki yanaşma manevralarından, navigasyonun inceliklerine, adını ezberlemeye gerek olmaksızın bulutların şekil ve renklerine bakarak hava tahmininden,teknelerde bakılan evcil hayvanlarımıza, yelkenlerin uzun süre nasıl kullanılabileceğinden, koylardaki sivrisinek ve arı sorunlarına kadar, yatçıların her an karşısına çıkabilecek çok çeşitli konulara değinen kitap, amatör denizcilerimizin olduğu kadar denizciliğe merak salan herkesin elinden düşüremeyeceği türden bir eser.



Teknede her an el altında bulunması istenen bilgilerle dopdolu ve kolay anlaşılır “Yelkenli Yatta Kendine Yetebilmek”, denizciler için gerçek bir başucu kitabı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.