Hava Durumu

Ambargoya yapay ada çözümü

İsrail Ulaştırma Bakanı, Gazze için Akdeniz açıklarında yapay bir ada kurulmasını önerdi. Havaalanı ve limanı bulunacak ada, Gazze'ye ablukayı hafifletecek ve bir köprü ile Gazze'ye bağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ambargoya yapay ada çözümü
İsrail, Gazze'ye yönelik 10 yıldır uyguladığı ambargoyu gevşetmek için bir plan hazırladı. Planı Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz açıkladı. Başbakan Benyamin Netanyahu'ya yakın isimlerden biri olan Katz'in planı, Gazze açıklarında yapay bir ada inşa edilmesini öngörüyor. 

Sekiz kilometrelik bir alana kurulacak olan yapay adada liman ile havaalanı bulunacak. Yapay ada Gazze'ye 5 kilometrelik bir köprüyle bağlanacak. Uluslararası suda yeralacak olan adanın 5 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor. Adanın güvenlik kontrolü İsrail'in denetiminde olacak. Yönetimini ise Filistinlilerle uluslararası toplum üstlenecek. 

İsrail Ulaştırma Bakanı Katz, inşa edilmesi planlanan yapay adanın,, İsrail'in güvenlik kaygılarını karşılarken, Gazze'ye de ekonomik alanda rahatlama sağlayacağını ve Gazzelileri de dünyaya bağlayacağını söylüyor. Başbakan Netanyahu'nun desteklediği planı güvenlik kabinesi görüşüyor. 

İsrail, Gazze'deki havaalanı ikinci intifadada yıkmıştı, küçük liman ise yetersiz kalıyor. İsrail halen günde 800 kamyonun Gazze'ye girişine izin veriyor. İsrail ve Mısır, Hamas'ın kontrolü ele aldığı gazze'ye 2007 yılından bu yana ambargo uyguluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.