Hava Durumu

Ameliyat görüntüleri artık hatıra olarak saklanabilecek

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 24 yeni ameliyathaneyi hizmete açtı. Her türlü ameliyatın yapılacağı odada isteyen hasta yakını kendi hastasının ameliyatını canlı olarak izleyebilecek. Hasta dilerse ameliyat görüntülerini alarak anı olarak saklayabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2013 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2013 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ameliyat görüntüleri artık hatıra olarak saklanabilecek

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi son teknoloji ile donatılan 24 yeni ameliyathanesini hizmete açtı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut, milletvekilleri, doktorlar ve görevlilerin katılımı ile açılışı yapılan ameliyathaneler ile hastalar sıra beklemeden ameliyat olabilecek. Hasta yakınları dilerse ameliyat olan yakınlarının ameliyat anını canlı olarak izleyebilecek. Bir kamera vasıtasıyla ameliyat odasının dışına aktarılacak olan görüntüleri hastalar dilerse CD ortamında alabilecek. 25 milyon liraya mal olan 5'i göze ait olmak üzere toplam 29 ameliyathane 24 saat hizmete verecek.

Uludağ Üniversitesi'nin hizmetlerinin çok olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, "Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bugün modern ameliyathaneleri hizmete sokuyoruz. Bu ameliyathaneler sadece ülkemizde değil, Avrupa ve dünyadaki sayılı ameliyathanelerden bir tanesi. Buraya ayrılan para 25 milyon liraya yaklaşıyor" dedi. Ameliyathanelerle ilgili bilgi veren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Kaya, günde yaklaşık 80-100, yılda da 27 bin ameliyatın yapıldığı söyledi.

GÜNÜBİRLİK AMELİYATLAR BAŞLIYOR
U.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi, yenilenen ameliyatlarla birlikte günübirlik ameliyathaneler yapacak. Küçük cerrahi müdahale yapılacak hastalar, yataklı kısımlara uğramadan ameliyathaneye ayrı bir girişten kabul edilip ameliyat edilecek ve işlem bitiminde hemen taburcu edilecek. Böylece gereksiz bürokrasi ve zaman kaybı önlenerek, diğer hastalar için daha fazla yatak ayrılmasına imkan sağlanacak.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.