Hava Durumu

Amerika'da Floyd isyanı!

Adı George Floyd. Amerika'nın Ninneapolis şehrinde polis tarafından öldürüldü. O da tıpkı son 3 yılda Amerika'da polis tarafından öldürülen 690 siyahiden birisi idi. George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi Amerika'yı bir kez daha ayağa kaldırdı. İsyan dalga dalga büyüyor. Kentte yağma olayları da başladı. Tüm bunlar sonrası Trump'tan tehdit mesajları geldi.Cİnayet

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Amerika'da Floyd isyanı!

Ülkedeki son durumu gazeteci Ali Çınar CNN TÜRK canlı yayınında anlattı. İşte Amerika'daki Geroge Floyd protestolarındaki son durum:

"KARAKOLUN ATEŞE VERİLMESİ İNFİAL YARATTI"

Floyd'un 3 gün önce polis tarafından öldürülmesinden sonra farklı eyaletlerde protestolar başlamıştı. Dün Los Angeles'ta bugün New York'ta protestolar vardı. Gözler Mineapolis'te. Burada protestocuların üçüncü bölge karakolunu ele geçirip ateşe verdiği görüntüler çok büyük infial yarattı.

TRUMP DEMOKRAT BELEDİYE BAŞKANINI HEDEF ALDI

Bir saat önce Başkan Trump tweet atarak hem bu olayı kınadı hem de demokrat partili belediye başkanının görevini yapmadığını söyledi. Vali ile konuştuğunu ve şehirde şu anda ulusal askeri güçlerin olduğunu söyledi.

POLİS TUTUKLANANA KADAR PROTESTOLAR DEVAM EDER

Protestoların artarak devam etmesi bekleniyor. Bir kızgınlık var. Soruşturmanın devam edip polisin tutuklanıp cezaevine konulmasına kadar devam edeceği yönünde bir beklenti var. Protestolar bir iki hafta daha devam edebilir. Şubat ayında Atlanta'da baba oğulun bir siyahi Amerikalıyı öldürdüğünü ve Kentucky'de siyahi bir kadının öldürüldüğünü hatırlıyoruz. Bu konular sürekli gündeme geliyor. Bir iki hafta konuşulup tekrar gündemden düşebilir. Ta ki yeni bir olay yaşanana kadar.

FBI HALA KANIT TOPLUYOR

Açıkçası Amerika'da durum kontrol altına alınmaya çalışılıyor ama hala protestolar devam ediyor. Halkın kızgın olduğunu söyleyebilirim. Nedeni şu; Floyd'u öldüren polisin hala serbest olması. Polis bir cinayet işlemiş durumda. Dün FBI'in yaptığı açıklamada soruşturmanın devam ettiğini hala kanıt toplamaya çalıştıklarını dile getirdi. Videoda görülen vahşetin hala yeterli kanıt olmadığını ifade ediyorlar. Bundan ötürü protestolar daha da artacağa benziyor. Özellikle de hafta sonu.

POLİS 3 YILDA 690 SİYAHİ AMERİKALI ÖLDÜRÜLDÜ

Son 3 yıla baktığımızda 690 siyahi Amerikalının polis tarafından öldürüldüğü gerçeği de var. Şu anda bir kaos da var ama bu gerilimin düşmesini de bekliyoruz.
Trump'ın attığı Tweet'te bir tehdit de var. Ama protestolara baktığımızda bazı göstericilerin süper marketlere girerek yağmalama olayı gerçekleştirdikleri görülüyor. Başkan Trump da haklı olarak öldürülen Floyd'a saygısızlık yapıldığını söylüyor. Asayiş ve huzur anlamında sıkıntılar var. Olaydan sonra Trump, soruşturmanın bir an önce neticelenmesini istemişti. Ama Başkan Obama'nın bu konuda tweet atmaması. O nedenle Trump'ın bir şekilde durumu idare ettiğini söyleyebiliriz.

KENTTE 500 ASKER VAR

Şehirdeki güvenliği polis sağlayamadığı için 500 Ulusal Muhafız Askeri kente girmiş durumda. Belirli yerlerde nöbet tutuyorlar. Askerin olması da önemli. Halkın yağmalamalarının önüne geçeceğini öngörüyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.