Hava Durumu

Amerika'yı kana bulayan bombacılar Çeçen çıktı

AP ajansı Boston'da maraton esnasında patlayan bombaları yerleştirenlerin Çeçenistan kökenli iki kardeş olduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2013 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2013 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Amerika'yı kana bulayan bombacılar Çeçen çıktı

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün (MIT) kampüsünde bir polisi öldürdükten sonra Boston kent merkezine 10 dakika uzaklıktaki Watertown kasabasında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren şüphelilerden biri vuruldu.

Polis, hastanede hayatını kaybeden şüphelinin, dün gece FBI'ın yayınladığı Boston Maratonu görüntülerdeki siyah şapkalı kişi olduğunu belirtti.

Diğer şüphelinin peşine düşen ve Watertown sakinlerine, evlerinden dışarı çıkmamaları için uyarıda bulunan Massachusetts eyalet polisi, kasabada "kapı kapı" arama yapacaklarını açıkladı. Boston'daki tüm otobüs ve tren seferleri durduruldu.

 Kaçan şüphelinin isminin Dzhokhar A. Tsarnaev olduğu açıklandı. Massachusetts'in Cambridge kentinde yaşayan Tsarnaev'in 19 yaşında olduğu belirtildi. İlkokulu Dağıstan'da okuduğu öğrenilen Tsarnaev'in, 2011'de burs kazandığı ve Cambridge Rindge & Latin School mezunu olduğu belirtildi.

Tsarnaev'in, Rusya'nın Facebook'u olarak bilinen "Vkontakte" sitesindeki sayfasında yaşadığı şehri Boston, dini inancını ise Müslüman olarak seçtiği görüldü. Siteye en son girişi cep telefonundan saat 04.04'te yaptığı anlaşılıyor.

 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.