Hava Durumu

Anadolu'nun Renkleri'nden görsel şölen

Halkoyunları alanında faaliyet gösteren Anadolu'nun Renkleri Derneği'nin düzenlediği gecede sahne alan dansçılar muhteşem gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Anadolu'nun Renkleri'nden görsel şölen

Bursa'da 2013 yılında kurulan ve aradan geçen kısa sürede amatör ruh ile profesyonelliği birleştirerek ülkemizde ve yurtdışında adından söz ettiren Anadolu'nun Renkleri Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği'nin bünyesindeki dansçıların görsel şova dönüşen gösterileri nefesleri kesti.

Yediden Yetmişe Halkoyunu

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 'Anadolu'dan Geldik 4' temalı gecede, 4 master grubu, 1 gençlik grubu ve 2 çocuk grubu hünerlerini sergiledi. Yediden yetmişe her yaştan 200 dansçının yer aldığı gösterilerde; Aydın, Kırklareli, Kosova, Bursa, Üsküp, Bolu yörelerinin oyunlarıyla, çiftetelli, çayda çıra ve Anadolu adımlarının harmanlandığı gösteriler sahnelendi.

Etkinliğe büyük ilgi gösteren Bursalılar, açıkhava tiyatrosunu hınca hınç doldurdu. Gece boyunca görsel bir şölene tanık olan izleyiciler, dansçıları alkışlarıyla motive etti. Gecenin sonunda tüm dansçı gruplarının tamamı sahneye çıkarak Sümer Ezgü'nün "Anadolu'dan Geldik" şarkısı eşliğinde Anadolu'nun tüm renklerini sergiledi. Gösterinin bitiminde ise seyircilerle birlikte 'ramo ramo' şarkısı eşliğinde dans edildi.

Torgay, "Kültürümüzü sahnelere taşıyoruz"

Artık gelenekselleşen ve bu yıl dördüncüsü sahnelenen etkinliğin gördüğü büyük ilgi, geceyi organize eden Anadolu'nun Renkleri Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Timur Torgay'ı da memnun etti. Coşku dolu bir akşam yaşadıklarını belirten Timur Torgay, "Biz bu işi seviyoruz ve gönülden yapıyoruz. Bizler, sizlerle aynı dili konuşmak için, kültürümüzü geleceğimize aktarmak için buraya geldik ve sizlerle kucaklaştık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.