Hava Durumu

Anayasa Komisyonu'nda yine kavga çıktı

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü TBMM Meclis Anayasa Komisyonu’nda AK Partili ve HDP'li milletvekilleri arasında yine kavga çıktı. AK Parti ve HDP'li milletvekillileri uçan tekme ve yumrukla kavga etti. Kavgada bazı vekiller yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Anayasa Komisyonu'nda yine kavga çıktı
AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü Anayasa Komisyonu saat 15.00'da toplandı. 

Teklifinin tümü üzerinde yapılan görüşmeler yapılırken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçtiğimiz hafta yaşanan kavga görüntülerini eleştirdi. Bozdağ, bu görüntülerin vekillere yakışmadığını söyledi ve danışmanların şiddet içerisinde yer aldığını söyledi.

Bozdağ'ın geçtiğimiz hafta komisyonda yaşanan kavgada danışmanların da yer aldığını söylemesine HDP'liler tepki gösterdi ve HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan "İftira atıyorsunuz" dedi. Komisyonda gerilim tekrar arttı.



AK Parti milletvekillerinin de bu duruma karşılık vermesi, üzerine tartışma kavgaya dönüştü. AK Parti ve HDP'li milletvekilleri birbirlerine yumruk ve uçan tekme attı. Masaların üzerine çıkan milletvekilleri ellerine geçirdikleri her şeyi birbirlerine fırlattı. Kavga anı komisyonda bulunanlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi. 

Kavga uzun süre devam ederken, Komisyon Başkanı Mustafa Şentop saat 18:30'a kadar toplantıya ara verdi.




BAZI VEKİLLER YARALANDILAR

Kavga nedeniyle kanlar içinde kalan bazı milletvekillerinin yaralandığı görüldü. TBMMrevirinde ilk müdahaleleri yapılan yaralı milletvekillerinin daha sonra hastaneye gittiği öğrenildi. 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in ise kolunun çıktığı ileri sürüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.