Hava Durumu

Andıç: Çok zaman kaybettik

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, "Riskli yapıların acilen yenilenmesi gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2020 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2020 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Andıç: Çok zaman kaybettik

Cuma akşamı Elazığ'da meydana gelen ve bütün Doğu Anadolu Bölgesi'nde hissedilen 6.8'lik depremin ardından açıklama yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, "Deprem gerçeğini bir kez daha yaşadık. Ülkemiz bu gerçek doğrultusunda gerekli önlemlerin alınmasından, yeni inşaat tekniklerinin uygulanmasına kadar yapılması gerekenlerin hepsini bir an önce tamamlamalıdır" dedi.

'Deprem öldürmez, hatalı binalar öldürür' sözünün çok önemli olduğunu hatırlatan Andıç, "Son yürürlüğe giren Deprem Yönetmeliği depreme karşı dayanıklı binaların yapılması açısından son derece doğru olmuştur. Ama binalar yenilenirken dünyada kullanılan en son deprem teknolojilerini uygulamak zorundayız. Bilhassa mevcut riskli yapı stokunun acilen yenilenmesi gerekiyor. Bu konuda çok zaman kaybettik" şeklinde konuştu.

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunduklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.