Hava Durumu

Ankara sağanak yağışa teslim oldu! Ölüm haberleri peş peşe geldi

Ankara'da kent genelinde etkili olan yağış sonrası sokaklar göle döndü. Etkili yağış sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar oldu. Birçok iş yeriyse sular altında kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2019 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2019 22:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ankara sağanak yağışa teslim oldu! Ölüm haberleri peş peşe geldi

Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış Ankara'nın genelinde etkili oldu. Kentin birçok sokağı sular altında kaldı. Ölüm haberleri ise peş peşe geldi.

KÖYLÜLER TARAFINDAN SUDAN ÇIKARILDI

Kent genelinde etkili olan sağanak yağış, Karataş Mahallesi'nde sele sebep oldu. Burada birçok evi su basarken, sel sularına engel olmak için bahçe kapısını kapatmaya çalışan Ayşe Arslan, sulara kapıldı. Yaklaşık 100 metre öte de büze takılan Arslan, köylüler tarafından sudan çıkartıldı. Arslan'ın hareketsiz durduğunu gören köy ahalisi, durumu sağlık, AFAD ve jandarma ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, hareketsiz şekilde yerde yatan Arslan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Arslan'ın cansız bedeni hastane morguna kaldırılırken, jandarma ekipleri ise köyde incelemelerde bulundu.

"BAHÇE KAPISINI KAPATMAYA ÇALIŞIRKEN SELE KAPILDI"

Olayı anlatan görgü şahitlerinden Mustafa Ulu, "Ayşe Arslan, bahçe kapısını kapatmaya çalışırken suya kapıldı. Aşağıda büze takılmıştı. Biz onu çıkardık oradan, vefat etmişti. Daha sonra muhtarı aradık, ambulans ve ekipler geldi. Ambulans geldiğinde kadını vefat etmiş halde buldu" dedi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

DEPODA BOĞULDU

Etimesgut ilçesinde de bir esnaf, etkili sağanak nedeniyle iş yerinin deposuna dolan suda boğuldu. Alınan bilgiye göre, Piyade Mahallesi'nde esnaflık yapan Metin Altınışık (54), dükkanını su basması üzerine elektriği kesmek için depoya indi. Bu sırada deponun duvarının yağmur suyunun baskısıyla çökmesi üzerine sıkışan Altınışık, depoda biriken suda boğuldu.

ANNE-KIZ SON ANDA KURTARILDI

Ulubatlı Hasan Mahallesi Birgül Sokak'taki apartmanın bodrum katında yaşayan Nurgül Artan ve kızı Sude Oğuzman, bir anda yükselen sel suları nedeniyle dairede mahsur kaldı. İhbar üzerine adrese gelen polis ekipleri, boğulmak üzere olan anne ve kızını kurtarmak için çalışma yaptı. Dairenin kapısını kıran FatihPolis Merkezi'nde görevli Komiser Yardımcıları Hakan Gür ve Kadir Gönüllüer, sel sularının tahliye edilmesini sağladı. Yüksekliği 1,5 metreyi bulan suların arasından son anda kurtarılan anne ve kızı tedavi amaçlı hastaneye götürülürken, evde hasar oluştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.