Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankaragücü'nden federasyona yabancı kuralı çağrısı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü, Türkiye'ye uygulanan ekonomik saldırı nedeniyle yabancı oyuncu sayısının kısıtlanması için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2018 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ankaragücü'nden federasyona yabancı kuralı çağrısı

MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, son dönemde Türkiye'ye karşı yürütülen ekonomik saldırılara ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de iktidarı zorla değiştirmek isteyen hainlerin 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundukları, yüce Türk milletinin muhteşem bir direnişle bu hain darbe girişiminin gerçekleşmesine izin vermediği belirtilerek, "Hain darbe girişimi ve alçakça kalkışmayla başarıya ulaşamayanlar Türkiye'ye ekonomik saldırı başlatmışlardır.

"MİLLİ BİR REFLEKS GÖSTERMİŞTİR"

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en güzel cevap, işimize dört elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz, daha çok istihdam oluşturacağız' diyerek milli bir refleks göstermiştir." ifadelerine yer verildi.

"ANKARAGÜCÜ'NUN AMBLEMİ, ASALETİ VE VATANI MÜDAFAAYI SİMGELEMEKTEDİR"

"MKE Ankaragücü Spor Kulübümüzün amblemi asaleti ve vatanı müdafaayı simgelemektedir. Gün, ülkemiz ekonomik saldırı altındayken birlik olma günüdür. Gün, ülkemiz ekonomik saldırı altındayken vatanı müdafaa etme günüdür." denilen açıklamada, şu görüşler aktarıldı:

"ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR"

"MKE Ankaragücü Spor Kulübü olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği 'Milli Refleksi' destekliyor, kulüp olarak üretimden yana sportif çalışmaları hızlandırıp, altyapısı ve yetiştireceğimiz yerli futbolcularla milli ekonomiye katkı sağlayacak bir yapıya kavuşmayı hedefliyoruz. Bunun sağlanabilmesi için yabancı futbolcu sayısına kısıtlama getirilmesini diliyoruz. Yabancı futbolcu almak için milyonlarca döviz ve paramız dışarıya gidiyor. Oysaki yabancı oyuncu sayısına kısıtlama getirilse, enerjimizi ve ekonomimizi alt yapılarımıza harcayabilsek, bu uygulama hem Türk futbolunun uluslararası arenada yükselişine, hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır."

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde tüm kulüplerin altyapı hamlesi yapmaya davet edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"YABANCI SAYISINA KISITLAMA GETİRİLSİN"

"MKE Ankaragücü Spor Kulübü, kurulduğu günden bugüne her zaman övünerek belirttiğimiz gibi kuruluş felsefesine uygun hareket etmiştir ve etmeye de devam edecektir. Türk sporuna kazandırdığımız birbirinden yetenekli ve başarılı sporcuları yetiştirmek ve üretime katkı yapmak için yabancı sayısına kısıtlama getirilmesi dileğimizi yineliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.