Hava Durumu

Anne adayları doğuma pilates ile hazırlanıyor

Bursa VM Medical Park Hastanesi bünyesinde açılan 'mutlu gebelik okulu' ile anne adayları doğuma pilatesle hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Anne adayları doğuma pilates ile hazırlanıyor

Hastanede hazırlanan pilates alanından yararlanan anne adayları, Pilates Eğitmeni Ercan Avcı'nın kontrolünde doğuma hazırlanıyor. Grup dersleri ile ilerleyen hamile pilatesinin önemine değinen Ercan Avcı, "Pilates özellikle hamilelikte doktor kontrolü ile birlikte 3,5 aydan sonra önerilir. Normal bireylerde de 7'den 70'ine, gencinden yaşlısına ve sağlık problemleri ne olursa olsun kişiye özel çalışmalarla birlikte insanlar pilatesi yapabilir. Gebelikle birlikte kaslarımız, vücudumuz daha fazla kilo alıyor, alışkın olmadığı bir forma giriyor ve o form doğrultusunda birlikte omurga sisteminde deformasyonlar meydana gelebiliyor. En sık rastlanan şeylerden bir tanesi kalça kaymasıdır. Bu çalışmalarla birlikte eklemlere baskı yapan kasları kuvvetlendirerek minimuma indirmiş oluyoruz" dedi.

Pilatesle birlikte psikolojik olarak da mutluluk hormonu salgılandığını ifade eden Avcı, "Hamilelikle birlikte egzersize yönelmemiz bu mutluluk hormonumuzu da en üst düzeyde tutmamız önemlidir. Özellikle doğum öncesinde, sırasında ve sonrasında psikolojimizi iyi bir şekilde hazırlamış olacak. Tabi ki bu normal pilateste bireysel ihtiyaçlar doğrultusunda ilerlenir. Hamile pilatesi de, hamilelik de bir bireysel ihtiyaç olduğu için ona yönelik çalışmalarla kişinin spor geçmişi var mı , yok mu, sağlık durumu ne yönde ve hamileliği ne durumda bunları ele alarak doktorlarla birlikte özel bir egzersiz programı uygulanır" diye konuştu.

Bütün pilates hareketlerini herkesin uygulayamadığını belirten Avcı, "Bu belli bir kriterler doğrultusunda devam edebiliyor. Kim olursa olsun egzersiz 10 dakikalık, 15 dakikalık günlük rutinler haline çevrilirse bütün hamilelik süreci daha rahat geçirilir. Sadece bunu kademeli olarak artırılması gerekiyor. Birden 1 saatlik egzersiz fazladır" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.