Hava Durumu

Anne ve çocuklar el ele eğitim görüyor

Osmangazi Belediyesi, çocuklara ücretsiz anaokulu hizmeti, annelerine de el işi eğitimi veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Anne ve çocuklar el ele eğitim görüyor

Osmangazi Belediyesi bünyesindeki OSMEK'in müftülüğe bağlı olarak çalışan Demirkapı Şükran Gönenç Bilgi Evi'nde başlatılan anne-çocuk el ele' projesi ilgi görüyor. 4-6 yaş grubu çocuklara ücretsiz anaokulu eğitimi, velilerine de iğne oyası kursu veriliyor. 18 veli ve 12 öğrenci kursa katılıyor.

Bilgi Evi sorumlusu Elif Yavuz, "Anneler ve çocukların bir arada eğitim almaları, anne ve çocuk gelişimi ve sosyalleşmelerine de katkı sağlıyor. Anneler iğne oyası öğrenirken, çocukları da anaokuluna gitmiş oluyor. Aynı zamanda kadınlar da hem sosyalleşmiş hem de çocuklarıyla birlikte oluyor. Kimsenin gözü arkada kalmıyor" diye konuştu. Yavuz, anne ve çocukların bir arada olduğu eğitimlerin haftanın 2 günü, sabah 9.00 akşam 16.00 saatleri arasında olduğunu da söyledi.

Demirkapı Bilgi Evi'nde anaokulu ve iğne oyası eğitimlerinin yanında aile atölye çalışmalarıyla müzik eğitiminden, çocuklara kitap okuma programlarına kadar pek çok çalışma da yürütülüyor. Elif Yavuz, "Ayrıca, perşembe günleri pedagog Yaşar Kuru hocamız velilerimize çocuk gelişimi hakkında eğitim veriyor. Cuma günleri de yine velilere özel cuma sohbetleri veriyoruz. Aynı zamanda Seher Kander hocamız da çocuklarımıza gelip özel olarak kitap okuyor. Velilerimizle de atölye çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.