Hava Durumu

Annelerini öldürmüşlerdi... O kızkardeşlerin cezası belli oldu

Mahkeme, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan kız kardeşlere yine aynı cezayı vererek, abla Şeyda P. 20 yıl, Beyza P. ise 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Annelerini öldürmüşlerdi... O kızkardeşlerin cezası belli oldu

Olay, Aliağa ilçesinde, 13 Eylül 2013'te meydana geldi. 39 yaşındaki Gülseren Süngü evinde bıçakla ölü bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan kızları Şeyda P. ve Beyza P., ayaklarında annelerine ait kan izlerine rastlanınca suçlarını itiraf edip çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Şeyda P. (20) ve Beyza P. ile maktul Gülseren S.'nin babası Kasım S., kardeşi Mehmet S. ve avukatları katıldı. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Güven Kök, sanıkların suçlarının sabit olduğunu belirterek, haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etti. Olayın meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleştiğini savunan sanık avukatları Sadık Şimşek, Zülküf Koçoğlu ve Hakan Turan da, Şeyda ve Beyza P. kardeşlerin beraat ettirilmesini, bu uygun görülmezse haksız tahrik indirimleri uygulanarak cezanın en alt sınırdan verilmesini istedi. Son savunmasını yapan Şeyda P., cinayeti kardeşini korumak için işlediğini söyledi. Annesinin yanında kaldıklarını, eğitimleri için uğraştıklarını belirten Şeyda P., "Bize annemden başka bakacak kimse yoktu. Onu öldürmemiz için bir sebep yoktu. Sadece kardeşimi korudum. Olayların bu noktaya geleceğini düşünemezdim. Öldürmek istememiştik" dedi.

Beyza P. de korku ve şokla ne yaptığını bilmediğini ifade ederek, annesi mutfaktan bıçak alıp geldiğinde kendilerine zarar vereceğini düşündüklerini iddia etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.