Hava Durumu

'Anneliği reddeden kadın yarımdır'

Kadın ve Demokrasi Derneği açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın, aslında kadınlığını inkâr ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun, özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır. Anneliği reddetmek, insanın yarısından vazgeçmektir, insanlıktan vazgeçmektir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 06:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 06:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Anneliği reddeden kadın yarımdır'
CumhurbaşkanıI Tayyip Erdoğan dün İstanbul Kısıklı’da Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) Genel Merkez binasının açılışını yaptı. Açılışa Cumhurbaşkanı’nın eşi EmineErdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, KADEM Başkanı Emine Sare Aydın Yılmaz, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve eşi Selçuk Bayraktar ile Esra Albayrak da katıldı.Erdoğan, KADEM’in etkinliklerini yakından takip ettiğini belirterek şunları söyledi:

KADIN HAKLARI ADINA

“Kadın demek, insanlığın yarısı demektir. Hatta kadın demek insanın bizatihi kendisi demektir. Kadın yoksa insan da yok. Biz KADEM’i tüm insanlığın haklarını savunan bir kuruluş olarak kabul ediyoruz. Kadını yaratılış fıtratından, toplumsal ve biyolojik gerçekliğinden tecrit eden görüşler aslında onun hakkını savunmuyor. Altını herhangi bir maden haline getirdiğinizde, altınla demiri eşitlediğinizde adaleti sağlamış olmazsınız. İnsanlığın yarısını oluşturan kadın anneliği ile evinin ve çocuklarının üzerindeki etkinliği ile zarafeti, estetiği, içgüdüleri ile sahip olduğu farklılıklarla kadındır. Bu gerçeği bir kenara bırakıp, erkekle kadını birbirlerine rakip olarak gören anlayışı reddediyoruz.

O YARISI OLMAZSA İNSAN DA OLAMAZ

Evinin hanımı, çocuklarının annesi olarak zaten çok önemli hizmetler gerçekleştiren kadınlar, iş hayatında da artan bir oranda temsil edilmeye başlandı. Kadının iş hayatındaki konumu, onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. ‘Çalışıyorum’ diye annelikten imtina eden bir kadın, aslında kadınlığını inkâr ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun, özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır. Dedik ya, kadın insanın yarısıdır ve o yarısı olmazsa insan da olmaz diye. Anneliği reddetmek, işte insanın yarısından vazgeçmektir, insanlıktan vazgeçmektir. Anneolmazsa insanlık olur mu? Anne varsa insanlık var. Ben bunun için en az 3 çocuktavsiyesi yapıyorum. Üretmek, hayatın her alanında var olmak, kesinlikle anneliğe engel değildir. Çalışan kadınların anneliğini teşvik için çok önemli düzenlemeler yaptık. Teknolojik imkânlar, kadınlarımızın pek çok işi evinden, çocuklarının yanından yürütebilmesine fırsat veriyor. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum.

5 YILDIZLI OTELLERDE İFTAR

İlk orucunu tutacağımız ramazan ayında soframızı öncelikle mağdurlarla, mazlumlarla, garip-gurebayla, ailemizle paylaşmıyor isek, ramazan’ın idrakine varamamışız demektir. Böyle beş yıldızlı otellerde lüks iftarlar vesaire filan... Ramazan asla, zenginlerin, seçkinlerin birbirlerini en lüks, en şatafatlı sofralarda ağırladığı bir ay demek değildir. ”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.