Hava Durumu

'Annesi istedi ben öldürdüm'

Kaybolduktan 15 gün sonra cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan’ın katil zanlısı Ersin Kaşıkçı çocuğu öldürmek için annesinden talimat aldığını iddia etti. Kaşıkçı tutuklandı, anne serbest...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 07:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Annesi istedi ben öldürdüm'
Kartal Kurfalı Mahallesi’nde ilköğretim öğrencisi Beratcan 9 Mart’ta okuldan çıktıktan sonra bir daha eve dönmedi. Aramalar devam ederken 15 gün sonra küçük çocuğun cansız bedeni Tuzla’da ormanlık alanda bir su kanalında bulundu. Polis annenin ilk ifadesinde Beratcan’ı, Ersin Kaşıkçı’nın kaçırdığını söylemesi üzerine polis, Ersin Kaşıkçı’yı takibe aldı. Servis şoförünün GPS kayıtlarından yola çıkan polis, olayın yaşandığı saatlerde cesedin bulunduğu Tuzla bölgesinde olduğunu tespit etti.

Polis Kaşıkçı’nın izini sürerken şüpheli ifadeleri nedeniyle anne Türkan Karakütük’ü de fiziki ve teknik takibe aldı. Anne Karakütük’ün, Ersin Kaşıkçı ile telefon görüşmesi yaptığı görüşmede “polis bizi dinliyor olabilir” dediği belirlendi. Cinayet sonrası telefonunu minibüsün içinde bırakarak kaçtığı tespit edilen Ersin Kaşıkçı önceki gün Gaziosmanpaşa’da bir akrabasının evine giderken yakalandı. Ersin Kaşıkçı çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı. Anne Türkan Karakütük ise ‘delil yetersizliği’nden serbest bırakıldı.

Maltepe Cezaevi’ne gönderilen Ersin Kaşıkçı ilk ifadesinde, Beratcan’ı öldürdüğünü itiraf etti ve çocuğun annesiyle 6 yıldır ilişkilerinin olduğunu anlattı.

Kaşıkçı şunları söyledi.  

“Anne Karakütük ile arabada ve evde ilişkiye girdik. Beratcan bizi iki kez yakaladı. Beratcan daha sonraki süreçte annesini ilişkiyi açıklayacağını söyleyerek tehdit etti. Annesi de bana ‘Bunlardan kurtulmam, kendi hayatımı yaşamam lazım’ diyerek beni yönlendirdi. Bana, Beratcan’ın okula gidiş-geliş yollarını ve saatlerini söyledi. Olay günü 14.30 sıralarında çocuğu arabama aldım. Ancak Beratcan ‘eve geç kalırım, kızarlar bana’ dedi. Buna rağmen ben seni eve bırakacağım diyerek Beratcan’ı tenha bir yere götürdüm. Orada el ve ayaklarını bağladım, geciktiğim servise yetişmek için bagaja kapattım. Servis çekerken de müziğin sesini yükseltip çocuğun sesinin duyulmamasını sağladım. Servisi bitirdikten sonra da çocuğu Tuzla’daki ormanlık alana götürdüm. Burada boğup öldürdüm” dedi.

Olaydan sonra Beratcan’ın annesiyle konuştuğunu da söyleyen Ersin Kaşıkçı bu görüşmede anneye kayıp başvurusunda bulunması konusunda uyarıda bulunduktan sonra annenin polise gittiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı; “Görüşmede Türkan Karakütük bana ‘beni de, seni de polis dinleyecek’ diye uyardı. Bunun üzerine telefonumu araçta bırakıp kaçtım. Ama akşam üzeri olay yerine bir kez daha gelerek çocuğun yaşayıp yaşamadığını kontrol ettim.”

Anne Türkan Karakütük ilişkiyi doğrulayarak, “6 yıl önce tanıştık. Sevdiğim için birlikte oldum. Son zamanlarda mahalleden çok laf geliyordu. Eşim bazı mesajlarımı görmüş, şüpheleniyordu. Ersin Kaşıkçı’ya ayrılmak istediğimi söylediğimde çok kızdı. Oğlumun kaybolduğu gün de ayrılmak istediğimi söyledim. ‘Senin canını çok fena yakacağım’ dedi. Oğlumu öldürdü, böyle canımı yaktı. Oğlumun öldürülmesinde en ufak bir dahlim olmamıştır. Benim kendisini azmettirdiğim iddiası yalandır” dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.