Hava Durumu

Annesini bıçakla gasp etmeye kalktı

İZMİR'in Konak İlçesi'nde kendisine para vermeyen annesi Zöhre Ç.'yi bıçakla tehdit edip, yaralayan ve gaspa teşebbüs ettiği suçlamasıyla tutuklanan Ç.Ç. yargılandığı mahkemece, annesinin şikayetçi olmamasına rağmen 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2013 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Annesini bıçakla gasp etmeye kalktı

Olay, geçen Şubat ayında Emir Sultan Mahallesi, 2215 sokak 47 numarada meydana geldi. Sabıkalı Ç.Ç., evde alkol almaya başladı. Alkolün de etkisiyle, elindeki bıçağı çeken Ç.Ç., iddiaya göre annesi Zöhre Ç.'yi bıçakla tehdit edip para istedi. Para vermek istemeyen annesini bıçakla kovalayıp yaraladı. Zöhre Ç. karakola gidip oğlundan şikayetçi oldu. Yakalanan Ç.Ç. ise tutuklandı.

KİMSEYE ZARAR VERMEDİM

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim önüne çıkan sanık Ç.Ç., suçlamaları kabul etmedi. Ç.Ç., ifadesinde, "Nişanlımdan ayrıldım. Bu nedenle moralim bozuktu. Kendi kendimi yaraladım. Kesinlikle annemi yaralamaya teşebbüs etmiş değilim. Annemden zorla para vermesini de istemedim. Suçsuzum beraatime karar verilsin" dedi.

ANNE YÜREĞİ AĞIR BASTI

Poliste oğlundan şikayetçi olan Zöhre Ç., duruşmada ise ifadesini değiştirdi, "Oğlumun bana yönelik herhangi bir saldırması olmamıştır. Benden zorla para istemedi. Bıçakla tehdit te etmedi. Emniyet müdürlüğünde farklı ifade verdim. Bunun nedeni de, oğlum sık sık kendine zarar veriyordu. Bu durumun önüne geçmek amacıyla, bu şekilde ifade verdim. Benim amacım emniyetten yardım istemekti. Oğlumdan şikayetçi değilim, varsa da vazgeçiyorum" dedi.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın yağmaya teşebbüs suçundan beraat, diğer suçtan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanık Ç.Ç.'nin konutta silah ile geceleyin yağmaya teşebbüs suçundan 12 yıl hapisle cezalandırdı. Mahkeme heyeti, daha sonra sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasını 5 yıla düşürüp, tutukluluğunun devamına karar verdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.