Hava Durumu

Antalya'da bir cennet daha yanıyor!

Antalya'nın Kumluca İlçesi’nde tatil merkezi Adrasan’da orman yangını başladı. Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaklaşık iki gündür devam eden orman yangının ardından bu kez alevler tatil merkezi Adrasan’dan yükselmeye başladı. Ekipler yangına havanda ve karadan müdahale ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Antalya'da bir cennet daha yanıyor!
Antalya’nın Kumluca ilçesi Erentepe Mahallesinde 2 gün önce çıkan yangın kontrol altına alınırken bu sefer bir yangın haberi turizm merkezi Adrasan’dan geldi. Erentepe Mahallesi’nde soğutma çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri Adrasan’da başlayan yangına kaydırıldı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyümeye devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Seylemit mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangına ilk müdahale, bir yangın söndürme helikopteriyle yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ve iş makinesi ile işçi bölgeye sevk edildi.

Bu arada, Kumluca-Adrasan yolu trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri vatandaşların bölgeye giriş ve çıkışlarına izin vermiyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya daolay yerinde incelemelerde bulunuyor.

GELİŞMELERİ AKTARACAĞIZ...

KUMLUCA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan Kumlucu'da cuma günü başlayan yangın kontrol altına alındı. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, kontrol altına alınan yangının son durumu hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 uçak, 8 helikopter, 80'e yakın itfaiye aracı, çok sayıda iş makinesi ile yüzlerce orman işçisiyle yangına müdahale edildiğini söyledi.

Yanan alanın ne kadar olduğu konusunda henüz tam bir ölçüm yapılmadığını belirten Türk, "Kumluca ilçesindeki yangında yaklaşık 300 hektarlık bir orman alanının zarar gördüğünü tahmin ediyoruz." dedi. 
Yangının ilk gün yüzde 100 kontrol altında olmadığını anlatan Türk, kontrol altında olmayan kısımda rüzgarın etkisiyle ikinci gün yangının yeniden başladığını ifade etti. 

Yerleşim yerlerine yakın bölgede etkili olan orman yangınında birinci önceliklerinin vatandaşların can güvenliği olduğunu anlatan Türk, bu güvenliği sağladıktan sonra orman, ev ve tarım alanlarının alevlerden etkilenmemesi için tüm güçleriyle mücadele ettiklerini kaydetti.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bu arada, yangına ekiplerin müdahalesi ve zarar gören alanların helikopterden çekilen görüntüsü basın mensuplarıyla paylaşıldı. Keşif helikopterindeki Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'in, ekipleri sevk ve idare ettiğinin yansıdığı görüntülerde, yanan alanlardan yükselen dumanlar dikkati çekiyor.Helikopterlerin ve yangın söndürme uçaklarının su bırakmasının yer aldığı görüntülerde, yoğun duman nedeniyle helikopterlerin alevlere müdahalede güçlük çektikleri görülüyor. Ayrıca, bazı seraların yandığı, alevlerin birçok seranın ise yakınlarına kadar ilerlediği görüntülerde yer alıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.