Hava Durumu

Antalya'da roketli saldırı

Antalya'da teröristlerin Kemer karayolu üzerindeki akaryakıt tankerine roketli saldırısında, balıkçı barınağı isabet aldı. Şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Teröristlerin tankeri hedef aldığı değerlendiriliyor. Bir diğer iddia ise saldırının balık alan polislere yönelik olduğu yönünde.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Antalya'da roketli saldırı
Olay saat 10.30’da meydana geldi. Teröristlerin dağlık alandan attığı 2 roketten biri, mezat alanının arkasında bir balıkçılık şirketinin deposuna isabet ederken, diğeri boş alana düştü.

AKARYAKIT TANKERİNE EL YAPIMI PATLAYICI ATTILAR
 

Bu sırada barınak önündeki yoldan geçen bir akaryakıt tankerine patlayıcı atıldı, ancak isabet almadı. Olayın duyulması üzerine bölgeye çok Özel Harekat timleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Özel Harekat timleri, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede helikopter destekli operasyon başlattı.

HEDEFLERİ TANKERLER İDDİASI

Teröristlerin hedefinin dolum tesislerinden yakıt aldıktan sonra karayoluna çıkan tankerler olduğu, ancak roketlerin balıkçı barınağına isabet ettiği değerlendirildi.Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul olay yerine gelerek olayla ilgili bilgi aldı, başlatılan operasyonu yönetti.

24 AĞUSTOS'TA 2 ASKER YARALANMIŞTI

Geçen 24 Ağustos’ta, Kemer karayolu üzerinde jandarmaya ait minibüs geçtiği sırada, daha önceden yol kenarına konulan bomba patlatıldı. Cam kırıkları nedeniyle hafif yaralanan rütbeli 2 asker, hastanede tedaviye alındı.

VALİLİKTEN PATLAMA AÇIKLAMASI

Çaltıcak Balıkçı Barınağı’nda meydana gelen patlamayla ilgili ilk resmi açıklama Antalya Valiliği’nden yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu sabah saat 10:20 sularında, Antalya Konyaaltı ilçesi Çaltıcak Balıkçı Barınağı bölgesinde bir patlama meydana gelmiştir. Sebebi araştırılmakta olan patlamada herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir, herhangi bir maddi zarar da oluşmamıştır.”



UZMAN EKİPLER DENİZE DÜŞEN ROKETİ ARIYOR

Antalya Konyaaltı İlçesi Çaltıcak Balıkçı Barınağı bölgesine yapılan roketli saldırının ardından polis ekipleri bölgedeki incelemelerini sürdürüyor. Roketlerden biri balıkçılık şirketi deposuna isabet ederken, ikinci roketin de boş alana değil denize düştüğü belirlendi.

Bölgeye gelen deniz polisi ve bomba imha uzmanı ekipler, denizde arama çalışması başlattı. Ekipler, roketin düştüğü yerden su altından görüntü alıyor. Görüntüler incelendikten sonra uzman ekipler, şarapnel parçalarını su altından çıkaracak.

Yoğun güvenlik önlemi alınan bölgede, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin başlattığı hava destekli operasyon sürüyor. Antalya- Kemer karayolu trafiğe kapatıldı, ilçe girişinde jandarma ve polis ekipleri kontrol başlattı.

BALIK ALAN POLİSLERE SALDIRI İDDİASI

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu ise saldırının balık alan polislere yönelik olduğunu iddia etti.  Kendiroğluşöyle konuştu: “Patlamayla ilgili detaylı bilgiler aldık. İlk bilgilerimize göre barınağa 5 polisimiz balık almak için gitmiş. Bu sırada dağlık alandan roket atılmış ancak isabet ettirememişler. Polislerimiz de hemen ateşe karşılık vermiş. Daha sonra bölgeye giden itfaiye ve ambulanslara da ateş açılmış. Çok şükür can kaybı veya yaralanan yok" Kendiroğlu saldırının tankerlere yönelik olmadığını söyledi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.