Hava Durumu

AP'nin Türkiye kararına CHP'den ilk tepki!

Avrupa Parlamentosu'nun, Türkiye'nin AB ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici bir süreliğine dondurulması kararına CHP'den tepki geldi: Bu kararı yanlış buluyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AP'nin Türkiye kararına CHP'den ilk tepki!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Avrupa Parlamentosu'nun (AP), Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici bir süreliğine dondurulmasını tavsiye eden ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı kabul etmesine ilişkin, "Bu kararı yanlış buluyoruz. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ortamda, Türkiye'deki demokrasi mücadelesine yardımcı olmak için alınmış bir karar değil." dedi.

Yılmaz, Avrupa Parlamentosu'nun, Türkiye'nin AB ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici bir süreliğine dondurulmasını tavsiye eden ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı kabul etmesine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE'DEKİ DEMOKRASİ MÜCADELESİNE YARDIMCI OLACAK BİR KARAR DEĞİL"

Bu kararı yanlış bulduklarını ifade eden Yılmaz, "Karar, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ortamda, Türkiye'deki demokrasi mücadelesine yardımcı olmak için alınmış bir karar değil. Bilakis Türkiye'deki siyasi iktidarın kendi yoluna devam etmesi için adeta önünü açan bir karar." diye konuştu.

"HUKUKİ BAĞLAYICILIĞI YOK, SİYASİ BİR KARAR"

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu kararın hukuki bir bağlayıcılığı yok, siyasi bir karar. Tabi hükümetin uygulamaya koymak istediği idam cezası, ayrıca OHAL uygulamalarının da bunda etkisinin olduğu açık. Öte yandan, Avrupa'daki marjinal gruplar, Türkiye'yi çekemeyen gruplar da bu OHAL uygulamalarını bir gerekçe göstererek birleştiler."

Söz konusu tavsiye kararının aralık ayında yapılacak Avrupa Konseyi zirvesinde onaylanacağını düşünmediğini vurgulayan Yılmaz, "Biz, sağduyunun hakim olmasını, sürecin devam etmesini destekliyoruz." ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.