Hava Durumu

Apple CEO'su sonunda otomobil planını açıkladı

Apple CEO'su Tim Cook, yıllardır konuşulan otomobil planlarını Bloomberg'in yaptığı bir röportajla açıkladı. Cook, hali hazırda Apple logolu bir otomobil yerine otonom bir sistem geliştirmeye odaklandıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple CEO'su sonunda otomobil planını açıkladı

Bloomberg'e konuşan Apple CEO'su Tim Cook, hâli hazırda Apple logolu bir Otomobil yerine otonom bir sistem geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Cook, bu sistemin farklı amaçlar doğrultusunda kullanılabileceğinin altını çizdi.

Cook, konu hakkında "Çok önemli bulduğumuz bir teknoloji. Bunu biraz da diğer yapay zeka projelerinin anası olarak görüyoruz. Aslına bakarsanız çalışabileceğiniz en zor yapay zeka projelerinden birisi olabilir" dedi. Otonom yazılımlara ana teknoloji olarak büyük önem verdiklerini vurgulayan Cook, bu sistemin farklı amaçlar doğrultusunda kullanılabileceğinin de altını çizdi.

Apple 2014'te "Project Titan" kod adıyla bin kişilik mühendis ekibiyle çalışmalarına başlamıştı. Cupertino merkezli şirket, kısa süre önce ise sürücüsüz otomobil yazılımını Kaliforniya'daki kamuya açık yollarda test etmek için izin almıştı.

"Burada ciddi bir değişim fırsatı yatıyor. Sürücüsüz otomobiller, elektrikli taşıtlar ve sürüş paylaşım gibi üç değişim vektörü, aynı anda hayatımızı değiştiriyor." diyen Cook, Apple'ın nihai otomobilinin imal edilip edilmeyeceği konusunda ise "Gerçekten ürün bakış açısıyla ne yapacağımızı söylememiz mümkün değil." ifadesini kullandı.

McKinsey & CO'ya göre, 2030 yılına kadar pazarın 6,7 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.