Hava Durumu

Apple'dan "iCloud" yalanlaması

Apple, bir hacker grubunun milyonlarca "iCloud" hesabını ele geçtiğine dair iddiayı yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 00:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 00:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple'dan "iCloud" yalanlaması

Apple'dan bir yetkilinin yaptığı açıklamada, "iCloud" ve "Apple ID" dahil olmak üzere hiçbir sistemlerinin hacklenmediğini, sızan e-posta adreslerinin ve parolalarının "ele geçen diğer üçüncü parti hizmetlerden alınmış gibi göründüğünü" söyledi. Kendisini "Turkish Crime Family" olarak adlandıran grup, salı günü 300 milyondan fazla "iCloud" hesabının detayına sahip olduğunu söylemiş ve verileri silmek için Apple'dan 75.000 dolarlık "BitCoin" veya Ethereum veya 100.000 dolar değerinde "iTunes" hediye kartı istemişti.

Hacker'lar, daha önce "LinkedIn" hackiyle ortaya çıkan verileri ve diğer hacklerden gelen verileri kullanmış olabilirler. Bunun nedeni, sızan e-posta adreslerinin ve parolaların, 2012'deki "LinkedIn" hackindeykiyle eşleşmesi.

Apple her şeye rağmen durumu yakından takip ettiğini ve "kullanıcı hesaplarına izinsiz erişimi engellemek üzere aktiviteleri yakından izlediğini" söylüyor. Bunun yanında firma, yasa uygulayıcılarıyla birlikte çalışarak grubun kimliğini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Apple, müşterilerine bu tür saldırılardan korunmak için "güçlü parolalar kullanmayı, farklı sitelerde aynı parolaları kullanmamayı ve iki adımlı doğrulamayı etkinleştirmeyi" tavsiye ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.