Hava Durumu

Apple'dan şaşırtan şeffaf klavye tasarımı

Apple bir süredir özellikle dizüstü bilgisayarlarında radikal bir değişim ile karşımıza çıkmıyor. Daha çok kullanıcı odaklı hamleleriyle bilinen şirket, kullanıcı deneyimini artırmak adına farklı bir tasarımı tercih edecek gibi duruyor. Apple şeffaf tuşlu klavye tasarımı ile ilgili attığı adımla dikkatleri üzerine çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2020 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2020 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple'dan şaşırtan şeffaf klavye tasarımı

Apple şeffaf tuşlu klavye tasarımı üzerinde çalışıyor

Gelecekteki Apple klavyelerinde aydınlatmalı ve mini ekran olarak da kullanılabilen şeffaf klavyeler bulunabilir. Apple ürünlerinin dayanıklılığı konusunda herhangi bir övgüye gerek yok zira, iyi kullanıldığında yıllarca sorunsuz çalışan ürünlere imza atan şirket "yıllar içinde yıpranan tuşlara" çözüm getirmek istiyor.

Apple bu çözümü de şeffaf tasarımlı klavye tuşlarında buluyor gibi görünüyor. ABD'de yapılan 20200211975 numaralı "Şeffaf Klavye Tuşları" başlıklı patent başvurusu ile ortaya çıkan bu fikir, daha dayanıklı klavye tuşları oluşturmak için cam materyalini kullanmaya dayanıyor.

Hem görsel açıdan hem de kullanım açısından sağlayacağı avantajlar göz önüne alındığında bu patent başvurusu gerçekten de önemli hale geliyor.

Bu tarz bir tasarıma sahip olunduğunda aynı zamanda daha ince ve hafif bir ürün ile buluşmak da mümkün hale gelecek gibi duruyor. Elbette şu an için patent başvurusu olarak gündeme gelen bu çözüm ilerleyen günlerde detaylarıyla ortaya çıkabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.