Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Apple'ın sesli asistanı Siri hayat kurtardı!

Amerika'da denizde mahsur kalan dört balıkçının hayatı Siri sayesinde kurtarıldı. Apple'ın sesli asistanı en zor anda balıkçıların imdadına koştu

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2017 08:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 08:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple'ın sesli asistanı Siri hayat kurtardı!

Bildiğiniz gibi Apple'ın sesli asistanı Siri, iOS kullanıcılarına birçok konuda yardımcı olarak, işlerini kolaylaştırıyor. Bu yardım genellikle basit eylemlerde kullanılsa da geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay Siri'nin kritik anlarda da çok faydalı olabileceğini gösterdi. Apple'ın sesli asistanı sayesinde Amerika'da denizde mahsur kalan balıkçıların hayatı kurtuldu.

Florida'da tekneyle denize açılan dört balıkçı, kısa süre sonra şiddetli dalgalar yüzünden zor anlar yaşadı. Durum gittikçe ciddileşti ve sonunda tekne su almaya başladı. Bu noktada denizciler can yeleklerini giydiler ve yardım çağırmak için acil destek hattını aramaya çalıştılar. Ancak hem telefonlarının ekranları hem de parmakları sırılsıklam olduğu için bir türlü arama yapamadılar.

SIRI YARDIMA KOŞTU

İşte bu noktada balıkçıların yardımını Apple'ın sesli asistanı koştu. iPhone 7 kullanan balıkçılardan biri Siri'den 911'i aramasını istedi. Sesli asistan bu talimatı hemen yerine getirdi ve bu sayede balıkçılar sahil güvenliğe ulaşmayı başardılar. Balıkçılar kısa süre sonra helikopterlerle kurtarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.